RaiFu – AC Sauvo: 2 – 0

JALKAPALLO. Perjantaina 21. elokuuta on kaunis ja rauhallinen elokuinen ilta Raisiossa. Rauhallisuuteen ilmaantuu kuitenkin särö Kerttulan liikuntakeskuksen suunnalta: VIHREE VIHREE VALKOINEN! Rytmikkäät huudot kuuluvat kauas aina Raision keskustaan saakka. Alkamassa on 5. divisioonan kärkikamppailu RaiFu – AC Sauvo. Katsojia on kentän reunalla lähes 300, joista useat ovat pukeutuneet RaiFun vihreävalkoisiin asuihin.

Ottelu lähti nopeatempoisesti käyntiin. Jo kolmannella minuutilla RaiFu sai vapaapotkun noin 25 metristä, jota antamaan asettui Tomi Koskinen. Vapaapotkun jälkitilanteesta Antti Kokkila taisteli pallon maaliin. Ottelun edettyä yhdeksän minuutin kohdalle sai RaiFu jälleen vapaapotkun, nyt noin 30 metristä. Joukkueen kapteeni Martin Nilsson laukoi pallon voimalla muuriin ja siitä kimmonneen pallon potkaisi Antti Kokkila varmasti maaliin. Voittoon tarvittavat maalit oli tehty kymmenessä minuutissa, mutta AC Sauvo ei tehnyt peliä helpoksi, vaan jaksoi yllättävän hyvin prässätä koko ottelun ajan. RaiFu ei kuitenkaan ole päästänyt omaan päähän maalia 785 minuuttiin, joka kertoo kaiken oleellisen pelaajien sitoutumisesta joukkueen pelitapaan.

Koko joukkue pelasi hyvin ja uhrautuvasti, mutta kaksi pelaajaa erottuivat tällä kertaa edukseen: kaksi maalia viimeistellyt ja keskikentän pohjalla uurastanut Antti Kokkila (man of the match) sekä jälleen uskomattoman määrän kilometrejä juossut Mikko Aso.

Nyt pelattu peli oli RaiFun 13. voitto 15 pelistä. Maaleja joukkue on takonut kaikkiaan 63 ja oma verkko on heilahtanut vain 6 kertaa koko kauden aikana. RaiFun junioriputken kasvatit ovat jälleen yhden pelin lähempänä miesten Nelosta, kun pelejä on jäljellä seitsemän. Seuraava koitos sarjassa koetaan ensi lauantaina 29.8, kun Kerttulan nurmella pelataan Miesten Vitosen paikallisderby Ryhti-RaiFu.

Timo Kuusela

Päivitetty 26.5.2015 11:35, julkaistu
25.5.2015 11:16 Rannikkoseutu