Otteluraportti, RaiFu A vs. Porin Akatemia YJ2

Lyhyesti lähtökohdat otteluun. RaiFussa ei ole poikapuolella ollut muutamaan vuoteen sarjaa pelaavaa joukkuetta. Tällaista lähdettiin rakentamaan lokakuussa 2023. Säännölliset harjoitukset aloitimme marraskuussa. Tällöin joukkueen runko oli kutakuinkin 15 pelaajaa. Harjoituksissa kävi pitkin talvea tuttuja ja tuntemattomia kokeilijoita. Talven ja kevään harjoitusmatseja pelasimme miesten 4/5 divarijoukkueita vastaan. Sarjan alkaessa pelaajamäärä 26.

Tälle varsin taitavalle joukkueelle on luotu yksi perusta, jolle rakentaa! Meidän tulee kaikissa otteluissa olla kentän pääesiintyjä. Tämä toteutui lauantain kotiottelussa, alun pienen levottomuuden jälkeen lähes täydellisesti. Harkkamatseissa hieman piippuun jäänyt maalinteko loisti poissaolollaan. Neljästä ensimmäisestä yrityksestä verkko heilui kolmesti. 19 minuuttia ja tilanne 3-0! Maalintekijät: Salmi, Joento, Hanna. Tämän jälkeen ensimmäinen puolikas edettiin hyvinkin RaiFun viedessä peliä.

Toinen puolikas alkoi siihen, mistä ensimmäisellä jäätiin. Pori nosti hieman prässiä, joka avasi meille vastahyökkäyksiä. Mitään ylärimaa valmiimpaa ei syntynyt, mutta pallokontrolli säilyi. Lisämaaleja saatiin odottaa aina minuutille 73, jolloin kulmatilanteesta joukkueen tuorein pelaaja oli unohdettu vapaaksi. 4-0. Kaksi minuuttia myöhemmin, Hannan ja Salmen hemmetin hienon sommitelman päätteksi, tolpasta ulos tulleen pallon Palkov löi maalin kattoon. 5-0 ja Game Over! Valmennuksen mieltä lämittää erityisesti, miltä alueelta kaikki ottelun maalit syntyivät.

Riittävän laadukas ja rohkea syöttöpeli, voitetut 50/50 pallot ja paikoista pallot maaliin, ratkaisi tämän taiston. Vaan aina on parannettavaa! Jos jotakin saa valmentaja toivoa, niin pitkiä hyökkäyksiä. Eli peräänkuuluttamaani malttia tietyissä tilanteissa. Ilahduttavaa on myös se, että penkiltä löytyy aitoa halua pelata! Samoin kokoonpanon ulkopuolelle jääneiltä. Tämä jos mikä vie joukkuetta eteenpäin.

Maalintekijät:

Salmi 6´

Joento 9´

Hanna 19´

Alkhafajy 73´

Palkov 75´

Kiitos varsin runsaslukuiselle yleisölle ja puffetin henkilökunnalle!

Seuraava ottelu FJKn vieraana Forssassa 5.5. Klo 14:00.