Nappulaliigan uudet pelivarusteet ovat nyt saapuneet !

Tilauslomakkeeseen pääset allaolevasta linkistä
Tarkemmat ohjeet tilaamiseen myös tilauslomakkeessa

Kuvateksti

Raision Nappulaliigan uuteen johtokuntaan (Raifun jaosto) kaudelle 2018 valittiin seuraavat henkilöt: Jukka Vesala (puheenjohtaja), Riku Koskilahti, Jonni Moislahti, Riikka KIlpi ja Teija Hurmerinta. Nappulat pelaavat edelleen Raision Nappulaliigaa, mutta toiminnasta tiedotetaan keväästä 2018  
 

Nappulaliigan 50v historiikki on ilmestynyt!

 

Historiikkia voi ostaa (10€) kirjaston Yhteispalvelusta tai ottamalla yhteyttä eliisa.loyttyniemi(at)utu.fi.

 

Nappulaliiga 50 v.

 

Viralliset juhlat olivat perjantaina 26.5 Raision kirjaston Martinsalissa  ja nappulapelaajien 50 v. juhlaturnaus pelattiin lauantaina 27.5 Kerttulan kentillä.

 

RaNL aloitti toimintansa v. 1967. Yksi perustajajäsenistä, Pauli Leppänen, on ollut mukana toiminnassa kaikki nämä vuodet. Paulin saa kiinni numerosta 040 5876 755. Hän valottaa seuran historiaa ja sen vaiheita aina tähän päivään. RaNL juhlistaa merkkipäiviään julkaisemalla myös Altti Koiviston kirjoittaman historiikin Kanuunalaukaus.


Nappulaliigatoiminnassa on ollut mukana vuosittain noin 400-500 lasta. Nuorimmat ovat 5-vuotiaita ja Nappulaliigaa on voinut jatkaa aina 11-vuotiaaksi asti. Suomen Palloliitto on viime vuosikymmenen aikana nuorentanut  piirin sarjoissa pelaavien pelaajien (joukkueiden) ikärajaa jo 7-vuotiaisiin asti. Siitä johtuen ns. nappulasarjat ovat hakeneet omia muotojaan. Raisiossa on nappuloille omat sarjansa, mutta joukkueita osallistuu myös Rannikkoseudun Liigaan, mikä on perustettu muutama vuosi sitten yhteistyössä Maskun Palloseuran ja Naantalin VG:n kanssa. Tämän Liigan tarkoituksena on tarjota pelejä nimenomaisesti harrastesarjan muodossa.


Raisiolaisen jalkapallon tilanne on tällä hetkellä paljon parempi kuin vuosikausiin. Raisio Futis on tehnyt hyvää työtä ja RaiFulla on sekä poika että tyttöjoukkueita kaikissa ikäluokissa ja myös edustusjoukkue nousi täksi kaudeksi 4. divisioonaan. RaNL ja RaiFu ovat tiivistäneet yhteistyötään viime vuosina jo siinä määrin, että ensi vuoden alusta Raision Nappulaliiga toimii osana RaiFua. Yhteisenä tavoitteena on lisätä ja tarjota entisestään parempia vaihtoehtoja lapsille heidän oman tasonsa ja halunsa mukaan. Yhteistyökuvion myötä RaiFusta tulee alueemme SPL:n Länsi-Suomen piirin yksi pelaajamääriltään suurimmista seuroista.

 

RaNL on ollut mukana Raision kehityksessä kauppalasta kaupungiksi. Nappulaliigassa on pelannut tuhansia raisiolaisia ja heitä löytyy suuri määrä yritysten johdossa, kaupungin eri elimissä jne.  Moni on saanut kipinän urheiluun jopa ammattimielessä. Mainittakoon heistä tässä yhteydessä esim. Aki Berg, Marco Tuokko, Kari Kalin ja tämän hetkisistä jalkapallon liigapelaajista Juuso Hämäläinen (RoPS).