Raision Nappulaliigaa jo vuodesta 1967!

Nappulat ovat kirmanneet Raision kunnassa, kauppalassa ja kaupungissa vuodesta 1967 lähtien. Riemua, iloa, pettymystä ja jännitystä on peleissä riittänyt. Ohjeita ja kannustusta on tullut kentän laidoilta ja kotona on useasti käyty vielä jälkipelit. Vuosittain Raision Nappulaliigan toimintaan osallistuu 500-600 lasta.

Toivomme, että sama temmellys jatkuu myös tulevina vuosina. Raision Nappulaliigan tavoitteena on tarjota lapsille terveitä elämäntapoja liikuntaan kannustamalla yhteistyössä Raision kaupungin liikuntapalveluiden kanssa. Jalkapallo on yksi helpoimmista tavoista lähteä liikkeelle. Kentät ja pelialueet löytyvät läheltä eikä harrastaminen vaadi suuria pääomia. Tossuilla ja säärisuojilla pärjää. Kausimaksu on vain 15 euroa sisältäen vakuutuksen, palloja ja varusteita joukkueille, pelitapahtumat sekä mitalit kaikille pelureille päättäjäisissä.

Pelikausi alkaa toukokuussa ja joukkueet koostuvat kaupunginosista. Selkein tapa vetää raja on "missä koulussa, siinä kaupunginosajoukkueessa". Raision Nappulaliigassa pelaa joukkueita myös Maskusta sekä Lemusta.

RaNL toimii vapaehtoisin toimijoin. Tämä tarkoittaa sitä, että vetäjinä (pelinohjaajina) toimii pelureiden sisaruksia, vanhempia, sukulaisia, tuttuja, vaareja yms.. Tärkeintä on halu olla mukana lasten liikkumisessa ja tapahtumissa. Joukkueissa on yleensä 1-2 vetäjää. Taustajoukoissa voi olla myös rahastonhoitaja, joukkueenjohtaja, huoltaja yms. aktiiveja. Tulkaa mukaan toimintaan - se antaa todella paljon elämyksiä.

RaNL tarjoaa puitteet harrastamiselle yhdessä Raision kaupungin liikuntapalvelujen kanssa. Nappulaliigalle on varattu kenttiä harjoitus- ja pelitapahtumia varten. Pelipäivät ovat useimmiten tiistai ja torstai.

Nappulaliigan myötä syntyy hyviä kaveruussuhteita, perhetuttavuuksia ja monia mukavia yhdessäolon tapahtumia. Pelit ja harjoitteet tarjoavat elämyksiä koko perheelle. Tavoitteenamme on tarjota terveellistä liikuntaa ja toivomme liikuntaharrastusten jatkuvan myös nappulaliigan jälkeen.

Aloittavat ikäluokat kokoontuvat ensimmäisen kerran huhtikuussa joukkueen kokoamisen merkeissä. Raision Nappulaliiga järjestää infotilaisuuden nuorimmille ikäluokille, missä käydään läpi nappulaliigatoimintaa ja kerrotaan yleisistä asioista sekä vastataan kysymyksiin. Ikäluokkia nappulaliigassa on kaikkiaan kuusi, nuorin ikäluokka on 6v. ja alle sekä vanhin 11-vuotiaat. Uusille vetäjille (pelinohjaajille) järjestämme koulutusta yhteistyössä RaiFun kanssa. Enemmän harjoittelua haluavilla nappuloilla on mahdollisuus osallistua RaiFun järjestämiin taito- ja kykykouluihin. Myös moni RaNL:ssa aloittanut vetäjä (pelinohjaaja) ym. taustajoukot siirtyvät oman lapsensa kasvaessa ulos nappulaliigasta mukaan RaiFun toimintaan. Näin pystymme tarjoamaan raisiolaista lajijatkuvuutta nappulaliigan jälkeen. Lisätietoa RaiFusta löytyy osoitteessa www.raifu.fi

Joukkueiden värit ovat seuraavat: sininen[Kaanaa], valkoinen tai lila[Kuloinen], vihreä[Ylhäinen], keltainen[Ihala], punainen[Kerttula] ja musta [Tikanmaa].

Raision Nappulaliiga aloitti toimintansa vuonna 1967. Siitä lähtien nappulaliigaa on pelattu joka vuosi. Raision Nappulaliigan historiikin tekoa ollaan aloittamassa ja sen julkaisuajankohta on v. 2017 RaNL:n täyttäessä 50 vuotta. Jos sinulla on vanhaa kuvamateriaalia, otamme sitä mieluusti vastaan ja puhelimitse historia-asioissa palvelee johtokunnan kunniajäsen ja yksi Raision Nappulaliigan perustajista, Pauli Leppänen, p. 02-4327 119.

Tervetuloa mukaan Raision Nappulaliigan iloiseen, kehittävään ja liikunnallisen toimintaan.

 
Craft
Raision kaupunki
J. Koski Oy
K-Supermarket Raisio Center
Forsport logo