Uutiset:

RaiFu tavoittelee jälleen nousua

JESSE RANTA RANNIKKOSEUTU

RaiFu osui torstaina kuudesti LTU:ta vastaan. Eemeli Palo onnitteli Markus Teerikangasta avausosuman johdosta.

Jesse Ranta
Viime kaudella Turun piirin vitosen selvästi voittanut RaiFu on jatkanut hyviä otteita myös Nelosessa. Nuori joukkue on hävinnyt alkukauden viidestä ottelusta vain yhden. Kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä raisiolaiset ovat ottaneet paikkansa sarjataulukon yläpäästä. Kymmenen pistettä kerännyt joukkue on sarjassa toisena, vain kaksi pistettä Salon Tovereiden takana.

Joukkueen harjoitusringissä on 29 pelaajaa. Laaja rinki tulee tarpeeseen, sillä joukkue osallistuu myös Turun piirin Vitoseen. Päävalmentaja Jari Nokkoudenmäen mukaan tarvittaessa pelaajia saadaan myös A-nuorista, jotka pelaavat A-nuorten Kakkosta. Kahdeksan joukkueen lohkosta kolme parasta nousee syksyllä A-poikien Ykköseen.

Kahteen sarjaan osallistuminen näkyi torstaina Nelosen ottelussa viime kaudella Kolmosta pelannutta LTU:ta vastaan. Vihreiden vaihtopenkillä oli vain kolme pelaajaa.

– Se oli tietoinen valinta, sillä huomenna on edessä kova Vitosen peli. Tänään ottelu meni suunnitelmien mukaan, eikä meidän tarvinnut tehdä kuin yksi vaihto, päävalmentaja Nokkoudenmäki myhäili 6–0-voiton jälkeen.

Raisiolaiset olivat ottelussa aktiivisempi osapuoli. Vihreäpaitainen kotijoukkue juoksutti lähes 70 minuuttia alivoimalla pelanneen vierailijan näännyksiin. Vihreiden smaragdien maaleista vastasivat kahdesti osunut Markus TeerikangasJaakko HelttulaEemeli PaloMikko Hellsten ja Erkka Saarinen. – Ei meidän ole tarvinnut kunnosta puhua enää moneen vuoteen. Se on tullut pienpeleihin perustavan harjoittelun kautta. Ei meidän ole tarvinnut lenkillä käydä tai mäkijuoksua treenata, Nokkoudenmäki kommentoi ylijuoksua.

Joukkue piti palloa valtaosan pelistä.

– Siihen se meidän peli perustuu. Meillä on nuoria jätkiä, joita on ollut ihan turha opettaa pelaamaan pitkää palloa.

Nokkoudenmäen mukaan joukkue on asettanut tavoitteeksi nousun. Sitoutunut joukkue tekee hartiavoimin töitä tavoitteen saavuttamiseksi. Asenne vei myös torstaina voiton.

– Me pelattiin omalla tasolla ja LTU oli täysin tahdoton ja haluton. Odotin heiltä parempaa, Nokkoudenmäki sanoi.

Nousutavoite on Nokkoudenmäen mukaan kova, mutta realistinen.

– Nousu vaatii että kaikki menee suunnitellusti ja on vähän onneakin mukana.

Kapteeni 
Martin Nilssonin mukaan taso ei ole kovin paljon Vitosta kovempi.

– Ei ratkaisevasti. Kyllä me kärkiporukoihin kuulutaan täälläkin, Nilsson tuumasi.

Joukkue sai uuden maalivahdin, kun Jonni Karvinen liittyi mukaan AFC Campuksesta.

– Hän on sopeutunut hyvin. Vain parhaat pääsevät meille, Nilsson hymyili.

Laitapuolustaja Erkka Saarinen näkee joukkueen vahvuudeksi juoksuvoimaisuuden.

– Pelimme paranee yleensä loppua kohden. Kunto ei lopu kesken, Saarinen sanoi.

Tällä avauksella lähdettiin 4 divisioonan kauteen 2016 voitokkaasti:

Kauden_2016_aloitus.jpg

Raisiossa RaiFu:n  futiskausi 2015 päättyy ansaittuihin sarjanousuihin:

056.jpg

20150829_151040.jpg

Futiskausi 2015 polkaistiin RaiFu:n edustuksen osalta käyntiin 7.1.2015 kuntopiirin ja lämmittelylenkin voimin. Joukkueeseen oli ilmoittautunut 29 pelaajaa ja mikä hienointa, 25:llä oli takanaan jo antoisa junioritausta RaiFu:n joukkueissa. Voidaankin pitkälti puhua oman kasvatuksen tuotoksesta ja joukkueen runko muodostui vahvasti ikäluokkien 1993 ja 1995 ympärille.

Pelaajamäärä huomioiden tuli heti selväksi, että osallistumme kahteen sarjaan eli Turun piirin 5- ja 6-divisiooniin. Talvikausi harjoiteltiin Karvetin lämmiteltävällä tekonurmella Naantalissa, Taponkedon hallilla Maskussa ja oheistoiminta Raisiolaisten koulujen saleissa. Harjoituskauden päätteeksi joukkue asetti itselleen selkeän tavoitteen: molemmissa sarjoissa sarjanousu.

Nyt kymmenen kuukautta myöhemmin on aika juhlia molempien tavoitteiden täytyttyä loistavasti. 6 divisioonassa nousu varmistui jo kun otteluja oli jäljellä neljä ja maalierolla 84-16. 5 divisioonassa nousu varmistui kun otteluja oli jäljellä kaksi, maalierolla 99-8. Erityisen tyytyväiseksi valmennusjohdon päättyneen kauden jälkeen saa se, että molemmissa sarjoissa olimme eniten maaleja tehnyt ja vähiten maaleja päästänyt joukkue. Kun 5 divisioonassa pelaa joukkue 1256 minuuttia yhtäjaksoisesti päästämättä maaliakaan omaan päähän on jotain osattu tehdä oikein. Pitkä kausi vie myös veronsa ja täytyykin tässä vielä todeta, että ilman meidän A- ja B-junioreidemme apua olisi kausi ollut todella haastavaa vetää läpi.

Kausi 2015 saa siis arvoisensa päätöksen Raision jalkapalloylpeydessä RaiFu:ssa ja mikä hienointa, joukkueen tulevaisuus on vihdoin hyvissä käsissä koska junioripuolemme tuottaa vihdoin melkein jokaisessa ikäluokassa meille tulevaisuuden pelaajia. Tästä on hyvä lähteä tulevaan kauteen uusin odotuksin.

058.jpg

Lopuksi vielä suuri kiitos seuramme johtokunnalle, A- ja B-junioreille, tukijoillemme ja tietysti kaikille teille katsojille jotka saavuitte Kerttulaan kannustamaan meitä kotipeleissämme.

Nähdään taas kaudella 2016 viihdyttävän jalkapallon muodossa sarjaporrasta ylempänä Kerttulan viheriön reunalla. Once Always,

Timo Kuusela ja Jari NokkoudenmäkiRANNIKKOSEUTU

Päivitetty 2.9.2015 11:09, julkaistu 31.8.2015 15:08 Jesse Ranta:

RaiFu kesytti Ryhdin

RaiFu-Ryhti.jpg

                                                                            Kuva: Jesse Ranta

Raisio Futiksen 30-vuotista taivalta juhlittiin lauantaina Kerttulassa. Päivän päätteeksi käytiin Vitosen kakkoslohkon paikallispeli Ryhdin ja RaiFun välillä, jossa RaiFu huipensi juhlansa ottamalla tyylipuhtaan 0–6-voiton.

Ottelun kulku oli alusta asti selvillä. RaiFun nuori ja nälkäinen joukkue vyörytti hyökkäyksiä kokeneen, mutta selvästi verkkaisemman Ryhdin kenttäpuoliskolle.

Ottelun avausmaali syntyi jo 6. peliminuutilla, kun kulmapotkun pukkasi sisään Eetu Lehtinen. Vartin pelin jälkeen Jaakko Helttulasiirsi RaiFun jo 2–0-johtoon.

Maalin jälkeen RaiFu otti hieman jalkaa kaasulta. Ryhti saikin luotua muutamia maalintekopaikkoja, mutta joutui laukomaan kaukaa. Ryhtiläisten parhaat paikat syntyivät erikoistilanteista.


Toisella puoliajalla RaiFu kiristi ruuvia. 49. peliminuutilla Eetu Lehtinen puski takatolpalta illan toisen osumansa Samu Suomisenantamasta vapaapotkusta.

Hieman tunnin täyttymisen jälkeen Raisio Futis karkasi lopullisesti. 63. minuutilla koko ottelun hyvin pelannut Samu Suominen antoi kulmapotkun, jonka Ryhti-puolustus ohjasi omaan maaliin.

Minuuttia myöhemmin syntyy RaiFun viides, kun Aleksi Aso ampui rangaistusalueen rajalta pallon ohi voimattoman Ryhti-vahti Hannu Heinosen.

Ottelun kaunein osuma syntyi lisäajalla. Mikko Aso jatkoi kantapääsyötöllä rangaistusalueen sisällä hänelle tulleen pallon taakse Eemeli Palolle, joka sijoitti alakulmaan loppunumeroiksi 0–6.

Raision Ryhdin maalivahti Hannu Heinonen antoi tunnustusta vierailijoille.
– Kaveri pelasivat sen minkä osasivat, mutta vastustaja oli niin paljon parempi, ettei me päästy kunnolla edes toiselle puolelle, Heinonen sanoi.

– Olin itsekin ihan yllättynyt, me hävittiin varmaan 90 prosenttia pääpalloista.

RaiFun päävalmentaja Jari Nokkoudenmäki oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Peli oli ihan tasapainoinen kaikin puolin. Erikoistilanteet onnistuivat. Ne ovat olleet haaste meidän joukkueelle. Tänään ne toimi hemmetin hienosti, Nokkoudenmäki kertasi.

– Tässä Raision vanhempi sukupolvi kohtasi nuoremman sukupolven. Olen henkilökohtaisesti onnellinen, että se päättyi näin. Nuorempi sukupolvi tulee ja näyttää, että on menty rinnalle ja ohi.

RaiFu jatkaa lohkokärjessä neljä pistettä AC Sauvoa edellä. Ryhti on sijalla 10.

Kaupunkiuutiset 26.8.2015:

RaiFu – AC Sauvo: 2 – 0          Kuva: Jukka RämöKuva_RaiFu_-_AC_Sauvo.jpg

JALKAPALLO. Perjantaina 21. elokuuta on kaunis ja rauhallinen elokuinen ilta Raisiossa. Rauhallisuuteen ilmaantuu kuitenkin särö Kerttulan liikuntakeskuksen suunnalta: VIHREE VIHREE VALKOINEN! Rytmikkäät huudot kuuluvat kauas aina Raision keskustaan saakka. Alkamassa on 5. divisioonan kärkikamppailu RaiFu – AC Sauvo. Katsojia on kentän reunalla lähes 300, joista useat ovat pukeutuneet RaiFun vihreävalkoisiin asuihin.

Ottelu lähti nopeatempoisesti käyntiin. Jo kolmannella minuutilla RaiFu sai vapaapotkun noin 25 metristä, jota antamaan asettui Tomi Koskinen. Vapaapotkun jälkitilanteesta Antti Kokkila taisteli pallon maaliin. Ottelun edettyä yhdeksän minuutin kohdalle sai RaiFu jälleen vapaapotkun, nyt noin 30 metristä. Joukkueen kapteeni Martin Nilsson laukoi pallon voimalla muuriin ja siitä kimmonneen pallon potkaisi Antti Kokkila varmasti maaliin. Voittoon tarvittavat maalit oli tehty kymmenessä minuutissa, mutta AC Sauvo ei tehnyt peliä helpoksi, vaan jaksoi yllättävän hyvin prässätä koko ottelun ajan. RaiFu ei kuitenkaan ole päästänyt omaan päähän maalia 785 minuuttiin, joka kertoo kaiken oleellisen pelaajien sitoutumisesta joukkueen pelitapaan.

Koko joukkue pelasi hyvin ja uhrautuvasti, mutta kaksi pelaajaa erottuivat tällä kertaa edukseen: kaksi maalia viimeistellyt ja keskikentän pohjalla uurastanut Antti Kokkila (man of the match) sekä jälleen uskomattoman määrän kilometrejä juossut Mikko Aso.

Nyt pelattu peli oli RaiFun 13. voitto 15 pelistä. Maaleja joukkue on takonut kaikkiaan 63 ja oma verkko on heilahtanut vain 6 kertaa koko kauden aikana. RaiFun junioriputken kasvatit ovat jälleen yhden pelin lähempänä miesten Nelosta, kun pelejä on jäljellä seitsemän. Seuraava koitos sarjassa koetaan ensi lauantaina 29.8, kun Kerttulan nurmella pelataan Miesten Vitosen paikallisderby Ryhti-RaiFu.

Timo Kuusela

Päivitetty 26.5.2015 11:35, julkaistu
25.5.2015 11:16 Rannikkoseutu

RaiFu vei Raision derbyn

Turun piirin Vitosen lohko 2:n ensimmäinen raisiolaisseurojen välinen taisto Kerttulan tekonurmella oli Raisio Futiksen juhlaa. Nuori ja juoksuvoimainen RaiFu vei voiton Raision Ryhdistä perjantaina selvin 4– 0-numeroin.

Kokeneempi Raision Ryhti pyrki horjuttamaan RaiFun pelinrakentelua fyysisellä pelillä. Ilmatilassa Ryhti voittikin pääpalloja, kun taas RaiFu eteni maalipaikkoihin lyhyillä syötöillä edeten.

RaiFu oli kuskin paikalla ottelun alusta lähtien. Voittomaali syntyikin jo ensimmäisellä minuutilla, kun Eemeli Palo siirsi RaiFun 1– 0-johtoon.

RaiFu onnistui murtamaan Ryhdin puolustuksen toistamiseen ottelun 13. peliminuutilla. Samu Suomisen rangaistusalueen rajalta lähtenyt laukaus painui yläriman kautta Ryhdin verkkoon.

RaiFu onnistui vielä kolmannen kerran ensimmäisellä puoliajalla. Suomisen illan toinen osuma syntyi puskemalla. Ryhti-vahti Hannu Heinonen tavoitteli korkeaa keskityspalloa, johon Suominen ennätti ennen Heinosta pelin 20. minuutilla.

Erkka Saarinen laukoi ottelun loppunumeroiksi 4– 0, kun peliä oli jäljellä 10 minuuttia.

RaiFu-valmentaja Jari Nokkoudenmäki oli iloinen joukkueensa vahvasta avausjaksosta.

– Terävä aloitus. Tänä vuonna on onnistuttu ensimmäiseen viiteen minuuttiin muutamassa muussakin pelissä. Se helpottaa pelaamista aika paljon, kun homma lähtee hyvin käyntiin, Nokkoudenmäki tuumasi.

Lue lisää ottelun tapahtumista ja valmentajien mietteistä tiistain 26.5. Rannikkoseudusta