Otteluraportit A1

1.10.2017     RaiFu  - YIlves                   4-1

Kausi päästiin päättämään kotikentällä. Vastaan asettui Ylöjärven Ilves ja panoksena välttää sarjan jumbosija. RaiFun  penkin päässä oli uusi koutsi ja ainakin tuloksellisesti debyytti oli hyvä. RaiFun pelin alku oli sekavaa ja vuerasjoukkue pääsi hieman dominoimaan. Kesken vieraiden painostuksen RaiFu  pääsi kuitenkin iskemään nopealla. Hentu vapautti pitkällä syötöllä Vaden läpi ja Vade vei ajon loppuun asti. Toinen maali oli lähes identtinen, sillä erolla, että Vaden viimeistely osui tolppaan. Otto oli kuitenkin haaskalla ja korjasi pallon maaliin. YIlves pääsi kuitenkin uudelleen peliin mukaan, kun he saivat hieman onnekkaasti läpiajon, jonka hyökkääjä viimeisteli maltilla. Lopullisen niitin pelille laittoi vaihdosta kehiin tullut Joel, joka esitteli taas hyvää laukaustaan. Loppunumerot viimeisteli Miika, joka näin lunasti lupauksiaan valmennukselle. Vaikean syksyn jälkeen on todella mukava päättää kausi voittoon. Kiitokset kaikille mukana jaksaneille pojille. 

23.9.2017    MIFK - RaiFu                      6-2

Kauden  viimeinen  vieraspeli suuntautui saarelle. Omaan sarjasijoitukseen ei tällä pelillä pystytty vaikuttamaan, mutta Maarianhaminalaisten putoamista autettaisiin voittamalla. Edellisten viikkojen alakulosta ei ollut kentällä tietoakaan , vaan RaiFun pelillinen ilme oli läpi ottelun todella kiitettävä. Heti matsin alkuun saatiin muutama tilanne, lähinnä Otton nopeuden ansiosta. Nopeasti hallinta siirtyi kotijoukkueelle, mutta RaiFun  uhrautuva puolustus kesti. Rasse oli maalilla huikeassa vedossa ja otti muutaman aivan käsittämättömän  torjunnan. RaiFu  pääsi ensimmäisen kerran koko syksynä johtoon, kun Juuson vahvan katkon jälkeen pallo ajautui Hentulle, jonka tempokuljetus avasi ahvenanmaalaispakkaa ja muille jäi tilaa. Syöttö Vadelle laitaan. Takaviisto syöttö kakkosaaltoon ja Miikalta viimeistely etukulmasta. Lähellä oli siirtyminen jo kahden maalin johtoon. Nuoremman Otton laukaus livahti jo maalivahdin haaroista, mutta veskari ehti vielä pelastamaan kohti maalia lipuvan pelivälineen maaliviivalta. Yhtä lähellä oli Mifkin tasoitus, mutta ylärima pelasti vielä. Rasse jatkoi huipputorjuntojaan, mutta ei hänkään kaikkeen pystynyt. Huikean tempon matsia oli kestänyt vasta vartin, mutta tapahtumia enemmän kuin syksyllä yhteensä ja tilanne tasan. Mifk pääsi vielä avausjaksolla johtoon, mutta toiselle jaksolle ei suinkaan tullut lannistunut RaiFu.  Toisella jaksolla jo edellisiltä saarireissuilta tutuksi tulleelta naistuomarilta karkasi lopullisesti mopo ja peli hanskasta. Eikä tähän rouvaan ollut todellakaan tyytyväinen myöskään kotijoukkue, vaikka vihellykset maarianhaminalaisia suosivatkin. Paskat tuomiot tekivät vain tilanteesta vaarallisen pelaajille, kun turhautuneet pelaajat testasivat ailahtelevan linjan rajoja. No, linjaa ei kylläkään ollut.  Laitervo otti ansaitun punaisen  tönimisestä, mutta vastaavasti MIFK-peluri selvisi kuristamisesta keltaisella. Tunnin kohdalla tuli vieraille pieni pelillinen notkahdus ja peli ratkesi pariin nopeaan kotimaaliin. Aivan lopussa Hentu antoi topparille sen verran painetta , että puolustaja syötti paniikissa pallon omaan maaliin.  Isoa maalieroa havitellut MIFK-luotsi ei ihan tyytyväinen ollut lopputulokseen. RaiFu  leirissä taas oltiin hyvinkin tyytyväisiä huomattavasti  parantuneesta peli-ilmeestä. 

17.9.2017   TPV - RaiFu                          7-0

Tappioputki, muutama rumillakin numeroilla otettu takaisku ja iso osa joukkueesta on heittänyt hanskat tiskiin. Harmittaa niiden poikien puolesta, jotka edelleen jaksavat uskoa ja yrittää. RaiFun  peli on koko syksyn noudattanut samaa kaavaa. Pelissä sinänsä ei ole suurtakaan ongelmaa, mutta omia paikkoja ei käytetä ja omiin menee ärsyttäviä , virheiden ja huolimattomuuden piikkiin meneviä osumia turhan helpolla. Tänään maalilla pelasi A:n ensiesiintymisensä saanut B-juniori Janne, joka osoittikin olevansa mies paikallaan. Ehkä muutama helppo meni pelin  jo ratkettua, mutta etenkin alkuhetkillä Janne otti muutaman hienon torjunnan. Tamperelaisten avausmaali olikin kovan työn takana. RaiFun  uhrautuva puolustus otti monta blokkia ja Janne hoisi loput. Mutta yhteen hieman heikkoon purkuun onnistui sittten TPV-peluri laukomaan "kerran elämässä"-osuman aivan maalin yläkulmaan.  Avausmaali  ei vielä romahduttanut RaiFun  peliä, eikä toinenkaan, mutta juuri ennen taukoa tullut kolmas osuma vei sitten pohjan toiselta jaksolta. Kun vielä oltiin jouduttu käyttämään ottelun ainoa terve vaihtomies ennen taukoa Hentun loukkaantumisen vuoksi, osa porukasta menetti lopullisesti taistelutahtonsa. Toisella jaksolla TPV surffaili vielä neljä osumaa ja kotimatkalle lähdettiin rumilla 7-0 numeroilla. Positiivista hakiessa, C-junnuista mukaan lainattu Niko sai jämäminuuttien sijaan kunnon minuutit. 

2.9.2017   RaiFu  - TPS/2                       0-7

RaiFun  synkkä syksy sai jatkoa rumalla kotitappiolla Tepsin kakkosjoukkueelle. Peli oli toki ajoittain ihan hyvän näköistä myös kotijoukkueen osalta, mutta niin vain raitapaidat ottivat tylyn voiton. Vielä avausjaksolla oltiin jotenkin mukana pelissä, mutta pelin edetessä kotijoukkueelta katosi usko ja hyökkäykset olivat lähinnä yksittäisiä juoksuyrityksiä. Hyökkääjiä ei voi yrityksen puutteesta syyttää, mutta 1 vs 3 hyökkäyksistä harvemmin tällä tasolla tehdään. TPS saikin pitkään aikaan ensimmäisenä jenginä nollattua Rouhiaisen. Otton lisäksi Julle ja Helge esiintyivät edukseen ja Helge olikin kotijoukkueesta lähimpänä onnistumista maalinteossa. Positiivisen esityksen teki myös Veijo, joka pitkän tauon jälkeen teki comebackin ja marssi suoraan avaukseen, kun poissaolojakin jälleen oli ihan riittävästi.  Nyt vaan leukaa pystyyn ja uutta matoa koukkuun.  Negatiivinen kierre katkaistaan vain positiivisella ajattelulla.  

27.8.2017  MuSa - RaiFu                            8-1

A-junnujen  ykkösdivari jatkui Porissa. Musan kenttä oli tasainen, mutta liukas. Kovaan kenttään ei oikein nappula purrut. Hampaaton oli raisiolainen vierasjoukkuekin, vaikka pelissä ei sinänsä suurempaa vikaa ollutkaan. Matkaan oli kovan työn jälkeen saatu vain yksi vaihturi. Kapea penkki kostautuikin sitten lopussa, kun RaiFu  joutui loukkaantumisten vuoksi pelaamaan jopa kahden vajaalla. Peli alkoi RaiFun  kannalta murheellisesti, kun vasemmalta pääsi kaveri turhan helposti pari kertaa läpi ja kotijoukkue nopeasti parin maalin johtoon. Ronilla ei todellakaan paras päivänsä ja valmennus reagoikin ottamalla väsyneen laitapakin vaihtoon jo avausjaksolla. Olli tuli sisään ja joutui hieman kylmänä heti tiukkaan paikkaan ja kylmää vettähän siitä taas saatiin niskaan. 3-0 taululla tauolla. MuSa käytti paikkansa tehokkaasti ja RaiFu  joutuu tekemään jokaisen osuman eteen kovasti töitä. Ottolle osui parhaat paikat, mutta ruuti oli avausjaksolla vielä märkää. Toisen jakson alussa Otto näytti jälleen nopeuttaan, mutta vastustaja pysäytti kyynisellä viikatteella Otton ennen todella vaarallista tilannetta. Tuomari antoi toki keltaisen, mutta eipä se paljon lohduttanut, kun hyvä kavennuspaikka meni sivu suun. Kaiken lisäksi Otto kiroili tilanteessa itselleenkin kortin ja jouduttiin kantamaan kentältä nilkkavaivaisena. Pidemmän hoidon jälkeen Otto palasi hammasta purren kentälle ja saikin pian palkinnon. Tanin hyvä keskitys löysi boxista Otton, joka puski voimalla läpi porilaismolarin. Kavennus toi uskoa vieraisiin, mutta iloa kesti alle minuutin, kun heti seuraavasta hyökkäyksestä porilaishyökkääjä laukoi yhden illan osumistaan. Kiri loppui siihen. Neljäs maali katkaisi selkärangan. Miika taisteli kentällä jalan hajalle potkittuina, mutta Otto joutui lopulta jättämään kentän, kuten myös lopussa valtavan krampin saanut Felix.  Tani hetken ihmetteli, missä kaikki kaverit ovat. Löytyihän ne lopulta kopista. Päivän positiivisin RaiFu -uutinen oli nuoren Juhon debyytti A-junioreiden mukana.  Maalivahtitilanteesta tuli yhtäkkiä taas valoisampi. Vaikka Juho saikin noukkia palloa useasti oli hän mies paikallaan , eikä yhtään osumaa voi hänen piikkin pistää. 

19.8.2017  RaiFu  - Haka/Härmä YJ        1-6

Kotijoukkue lähti nöyrästi puolustuksen kautta, kun vastaan asettui kovaksi joukkueeksi tiedetty sarjakärki. RaiFun  pelillinen ilme olikin syyskierroksen parasta. Kentällä nähtiin nyt aidosti tsemppaava RaiFu.  Numerot taululla tosin näyttivät tänäänkin pahalta. Haka tuntui hyödyntävän tehokkaasti kaikki kotijoukkueen pikkuvirheet. Viimeistely oli todella tehokasta, sillä todellisia maalipaikkoja eivät tainneet hukata yhtään. RaiFu  oli kenttäpelissä hyvin mukana, mutta viimeistely ei ollut vieraiden tasolla. Kärjessä Otto oli kyllä koko aikainen uhka, mutta osittain päivän pelitavankin takia, jäi turhan yksin tilanteissa. Yhden komean maalin Otto kuitenkin onnistui paukuttamaan. Hentulta tähän upea syöttö. Paitsiolinjan kanssa Ottolla oli tänään hankaluuksia ja kaksi osumaa hylättiinkin paitsioina. Ensimmäiseen esityön teki tänään vahvan pelin pelannut Julle. Harmi, että  Julle oli pakko vaihtaa heti tauon jälkeen. Rumista numeroista huolimatta tänään ei harmittanut aivan yhtä paljon kuin aiempien pelien jälkeen. Kiitos poikien parantuneen peli-ilmeen. Ensi viikonloppuna otetaan sitten jo pisteitäkin.

13.8.2017   P-Iirot - RaiFu          8-0

Aneeminen. Kopissa ennen peliä puhuttiin kuvioiden ja muodostelmien sijaan ainoastaan yhdestä asiasta - asenteesta.  Esitys kentällä oli sitten ihan muuta kuin kaivattiin. Alun kymppi pelattiin ihan hyvää peliä, mutta kotijoukkueen iskettyä varhainen avausmaali notkahti raisiolaisten selkäranka turhan helposti. Jobin postia tuli tosin jo alkulämmittelyssä, kun Jullen nivunen alkoi vihoitella. Hetken hän yritti , mutta nopeasti nähtiin , ettei tule mitään ja Julle oli vaihdettava kentältä. Pakkovaihto jouduttiin tekemään myös Miikan kohdalla, joten rumien tappiolukemien lisäksi murehdutti kahden tärkeän pelurin mahdolliset pidemmät poissaolot. Iirojen pari ensimmäistä maalia olivat hienosti tehtyjä ja raumalaiset pelasivat kyllä muutenkin hyvin. Kaikki kunnia siitä heille, mutta mielellään olisi nähnyt taistelevan RaiFun.  

6.8.2017   RaiFu  - SalPa           1-6

Ykkösdivarin ensimmäiseen kotiotteluun saatiin odotetun kova vastus, kun vastaan asettui SalPa. Salolaiset hallitsivat palloa, mutta eivät sortuneet turhaan pyörittämiseen. Palloa pelattiin jatkuvasti linjan taakse, jonne hyökkääjät tekivät oikea-aikaisia pystyjuoksuja. Näiden kanssa oltiinkin läpi ottelun suurissa vaikeuksissa. Vaikeuksissa oltiin myös kulmapotkuissa. Kaksi ensimmäistä maalia SalPa tekikin kulmista. Tasoero oli tänään selkeä ja vieraat iskivät avausjaksolla vielä kolmannenkin maalin. RaiFun  hyökkäykset olivat satunnaisempia ja hyviä suorituksia ei saatu ketjuiksi asti, vaan yleensä hyvää suoritusta seurasi helppo virhe ja sitä kautta SalPa sai helppoja katkoja. Päivän pirteimmät raifulaiset värkkäsivät jakson lopulla kavennusmaalin, kun Julle vei tempokuljetuksellaan pallon boxiin ja syötti takaviistoon Miikalle, joka sijoitti toivoa tuoneen kavennuksen. Avausjaksolla tunnetasokin hetkeksi nousi, mutta tuomari hillitsi peliä muutamalla helpohkolla varoituksella ja toiselle jaksolle kentälle tulivatkin viilentyneitä poikia. SalPa teki kauniin neljännen maalin ja vei loutkin kotijoukkueen toivon rippeistä. Lopun pari maalia olivatkin sitten vähän turhan helppoja . Iiro tosin pelasti RaiFun  todella rumilta numeroilta. 

30.7.2017    TuWe - RaiFu               2-1

Syyskierros aloitettiin Raunistulassa,  jossa vastaan asettui niinikään kakkosesta noussut TuWe. Vaikka edelliset kohtaamiset ovatkin kääntyneet  RaiFulle, tiedossa olisi vaikea peli. RaiFun  kokoonpanossa oli tänään melkoisesti muutoksia keväiseen. Jälkeenpäin jossiteltuna ehkä liikaakin. Peli alkoi kotijoukkueen vahvalla painostuksella. TuWe  pääsi jo toisella minuutilla johtoon, kun alakerrassa sattui pallonmenetys ja hyökkääjä pääsi vapaasti iskemään. RaiFun  alakerran peli oli tänään kauttaaltaan hermostunutta, eikä totutun varmaa kieŕättämistä nähty kuin ajoittain. RaiFukin sai lopulta pelistä kiinni ja sai rakennettua painetta TuWe-päätyyn. Lopulta tasoituskin saatiin aikaiseksi.Helge pääsi jatkamaan vaparin ja pienen sählingin päätteeksi haaskalla oli, kukapa muu, kuin OttoR.  Tauolle mentiin tasatilanteessa . Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli samalla draivilla kuin ottelun alkuunkin. RaiFu  oli lähes koko jakson pienessä sillassa. TuWe löi isoa palloa boksiin, eikä RaiFu oikein onnistunut purkamaan. Kerta toisensa jälkeen TuWe vei kakkospallot ja pääsi lyömään uudelleen painetta. Hyökkäyspäässä ei saatu juuri mitään aikaiseksi ja suurin ongelma oli hyökkäysten kestossa. Lähdettiin mukaan kotijoukkueen tyyliseen pitkien pallojen potkukilpailuun, eikä saatu pelattua pitkiä pallonhallintajaksoja. Lopulta ilmassa roikkunut takaiskumaali tuli vähemmän yllättäen kulmapotkusta. RaiFun  loppukiri jäi vaisuksi, kun Otto hankki itselleen punaisen. Tuomarilinja oli tänään ailahteleva, mutta tässä tuomiossa ei jäänyt jossiteltavaa. Jos oli vieraiden puolella ihmettelyä joistakin tuomioista, sama tuntui pätevän mhös Weikkoihin ja turkulaisten päävalmentaja  katselikin loppupelin parkkipaikalta  ylitettyään huutelussa jonkun rajan. RaiFun kiri toi muutamia tilanteita lähinnä Jullen ltsemppaamisen kautta, mutta pisteet jäivä lopultakin Turkuun. Tunnetta ei pelistä puuttunut, ajatusta olisi ehkä voinut olla enemmän. RaiFulle harmittava tappio kauden tärkeimmässä pelissä. Onneksi syksy on vasta aluillaan ja vielä on aikaa kohentaa tilannetta. 

23.9. 2016  TuWe - RaiFu        1-3

Kausi, osalla jopa koko junioriura, päätettiin vieraspelillä kotoisella Kerttulan KHT:llä. TuWen kotipeliä oli ehditty siirrellä jo niin monta kertaa, etteivät heikkohermoisemman pysyneet kyydissä. Matsi saatiin kuitenkin pelattua ja pisteetkin jäivät Raisioon. Ottelun avausjakso oli tasapaksua puurtamista, eikä maalintekopaikoilla herkuteltu. Aivan jakson lopussa kuin varkain Joona väläyttää parasta osaamistaan ja pamauttaa kaukolaukauksen TuWe-maalin takanurkkaan. Toisella jaksolla turkulaisten vähäinenkin peli-idea katosi lopullisesti ja Weikkojen peli meni täysin roiskimiseksi. Peli oli myös kovin rikkonainen ja vapareita tuomittiin useampia. Vapareista syntyivätkin pari seuraavaa maalia. Ensin TuWe heitti pitkästä vaparista kovan kohti RaiFun laatikkoa. Siellä Sebu pääsi ohjaamaan suoraan ilmasta hänelle tyypillisellä kantapääohjauksella pallon ohi hölmistyneen Iiron.  Pari minuuttia myöhemmin Joona vie RaiFun uudelleen johtoon. Kova vapari kiertää muurin ja lipsahtaa TuWe-veskarin käsien ja jalkojen läpi verkkoon. Tosella jaksolla RaiFun olikin tarkoitus tehdä vaihtoja, mutta ei aivan näitä. Simo, Lasse ja Vade joutuivat jättämään kentän loukkaantumisten vuoksi ja pakkaa jouduttiin kierrättämään melko lailla. Onneksi on Miikan kaltaisia monipuolisia pelaajia, joiden pelipaikkoja voi huoletta muuttaa useastikin kesken pelin. Julle joutui myös yllättäen laitapakiksi, mutta hyvin nuorukainen tontin hoiteli. Vaihtureista Kalle ja Tani juonivat viimeisen maalin paikan Ottolle, joka sijoitti unelmapaikasta taululle loppunumerot 1-3.

18.9.  RaiFu - P-Iirot        3-2

Lopultakin saatiin raavittua avauspisteet myös A-junnujen ykkösessä. Ironista, että usean hyvästä pelistä huolimatta tulleen tappion jälkeen voitto irtoaa syksyn heikoimmalla pelillä. Pelin alku oli suorastaan katastrofaalinen. RaiFulla olivat jalat jääneet koppiin ja vierasjoukkue pääsi hallitsemaan tapahtumia mielin määrin. Kun kympin kohdalla vielä jouduttiin ottamaan Simo pois kentältä loukkaantumisen vuoksi, tilanne näytti pahalta. Iirot menivätkin ansaitusti johtoon. RaiFu-valmennus reagoi ottamalla jo puolen tunnin kohdalla toisen vaihdon. Helgen tulo kentälle käänsikin ottelun suunnan. Tasoitusmaali oli hieno. Syntymäpäiväsankari Hentun kolmenkymmenen metrin maata pitkin lähettämä läpisyöttö tavoitti oikea-aikaisesti pystyyn juosseen Helgen ja Helge oli yksin läpi. Pallo ohi molarin ja peli tasoihin. Lähes identtiseen, Otton viimeistelemään johtomaaliin syötön antoi kukas muu kuin Helge. RaiFun parempi jakso kesti alle puoli tuntia ja hiljalleen ote peliin menetettiin jälleen. Iiro vei tänään paremmuuden maalivahtien vertailussa ja piti ajoittain taas joukkuetta pystyssä torjunnoillaan. Kaikkea ei sentään hänkään pystynyt torjumaan , vaan lopulta P-Iirot onnistui tasoittamaan pelin. Peli näytti jo kääntyvän vieraille, mutta Samille tyypillinen yksilösuoritus piti lopulta täydet pisteet Raisiossa. Laukaus kolmestakympistä yllätti raumalaismolarin ja RaiFu pääsi juhlimaan. Hieman alavireisen voittajajoukkueen päivän nimet olivat Helge, Iiro ja Miika. 

10.9.  Härmä - RaiFu      4-1

Kolme peliä jäljellä ja viivaan vähintäin seitsemän pistettä. Sarjassa säilymisen kannalta siis käytännössä pakkovoiton paikka. Kopissa toki ymmärrettiin realiteetit ja todettiin jo tasurin olevan loistava suoritus. Vastassa kuitenkin sarjan laadukkaimpiin kuuluva joukkue. Peliin oli laadittu hieman normaalista poikkeava, puolustavampi taktiikka. Simo sai topparikaverikseen B-junnut Jajan ja Karimin. Kolmella topparilla siis lähdettiin.  Vade oli saanut komennuksen laitapakiksi ja hienosti Vade hommansa hoisikin. Peli alkoi odotetusti kotijoukkueen pidellessä palloa. Vaarallisimmat maalintekopaikat tosin siunaantuivat RaiFulle ja lähinnä Ottolle, joka nopeudellaan oli jälleen jatkuva uhka Härmä-puolustukselle. Kertaalleen näytti jo siltä, että Otto vie vieraat johtoon, mutta Härmän molari esitti loistavan torjunnan Otton pommiin. Loistavia torjuntoja esitti myös Iiro toisessa päässä. Härmä sai kulmapotkuja lähes liukuhihnalta, joten tänään saatiin harjoitusta niiden puolustamisesta. Ainoa kulmapotkumaali päästettiin toisen jakson lopussa pelin ollessa jo ratkennut. Ja sekin pelattiin lyhyenä. RaiFu paketti pysyi hienosti tiiviinä, mutta avausmaalissa tiiviyskään ei riittänyt. Härmä piti palloa minuuttitolkulla vasemmalla laidalla ja pienpelin lailla jauhoi pallon lopulta vapaalle jätkälle päätyyn. Tarkka keskitys maalille ja pallo verkkoon. Juuri ennen taukoa Härmä tekee harmittavasti toisen maalin ja pääsee tauolle kahden maalin johtoasemassa.  Vaden paikat eivät tänään kestäneet kuin tunnin ja Vade vaihdettiinkin päivän ainoaan vaihturiin,  Arttuun. Samalla muutettiin pelijärjestelmä takaisin normaaliin. Vaihto ilmeisesti toimi, sillä samantien Hentu vapautti Otton läpisyötöllä yksin läpi. Molari sai hieman torjuttua, mutta Otto jyräsi pelivälineen väkisin verkkoon asti. Todenteolla RaiFu ei kuitenkaan päässyt Härmää voitosta haastamaan, vaan pian kotijoukkue siirtyi jälleen kahden maalin johtoon. Loppu olikin lähinnä pelailua ilman suurempaa kipinää. Härmä käytti koko laajan rinkinsä. RaiFullahan ei vaihtureita juuri ollut vaivautunut paikalle lähtemään. Onneksi saatiin taas B-junnuista apuja, vaikka heilläkin aikamoinen otteluruuhka menossa.

3.9.   RaiFu - TPS/2     1-2

Varmasti toki muillakin joukkueilla on poissaoloja pitkin kautta, mutta syö kyllä miestä, ettei yhtään peliä päästä vetämään ihannekokoonpanolla. Tällä kertaa mukaan oli saatu koko kolmikko armeijan harmaista, mutta vastaavasti B-junnut olivat pelaamassa omaa peliään ja Otto R. pelikiellossa.  Vaihtopenkin vajauksen vuoksi Vade joutui flunssaisena pelaamaan täydet minuutit, mikä ei tietenkään ole toivottavaa. Peli-ilme kotijoukkueella oli kuitenkin läpi ottelun loistava. Alakerta sai sovitusti tukea laitalinkeiltä, eikä turkulaisjoukkue juurikaan päässyt hätyyttelemään Iiroa.  Yhdeksän minuutin kohdalla kotijoukkue pääsi johtoon.  Sami voitti irtopallon keskikentällä, huijasi yhden vastustajan ja sai jalan vapaaksi. Hieno kierteinen kaukolaukaus näytti jo uppoavan , mutta tuli ulos tolpan ja yläriman kautta. Kärjessä aloittanut Joona oli kuitenkin hereillä ja ohjasi reboundin maaliin. RaiFun päästyä johtoon ote siirtyi yhä selvemmin vieraille. Raitapaidat pyörittivät palloa, mutta RaiFun nöyrä puolustaminen näytti toimivan. 35 minuuttia kellossa ja TPS tekee tasoitusmaalin kuin tyhjästä. Keskitys laidalta keskelle , jossa turkulaispelurin taidokas pusku rankkarialueen ulkopuolelta aivan takanurkkaan. Vielä ennen taukoa TPS iski kertaalleen. Ja kuinka ollakkaan, kulmapotkusta ja päällä. Kulmapotkujen aggressiivisemmasta puolustamisesta ollaan puhuttu läpi kauden, mutta edelleen näitä tulee luvattoman paljon. Toiselle jaksolle lähdettiin tosissaan hakemaan tasoitusta, mutta tänään ei vaan ollut RaiFun päivä. Yrityksen puutteesta poikia ei voi syyttää. Etenkin Hentu oli päättänyt tänään voittaa, vaikka sitten ihan yksinään. Yhden aivan loistavan maalipaikan Hentu loikin Joonalle, jonka kova laukaus kimposi ylärimasta maaliviivalle. Tepsi sai seuranneen hässäkän purettua, eikä tasoitusta syntynyt. RaiFu osui toisenkin kerran aivan yläriman alareunaan, mutta lähemmäs ei osuttu. Hentun lisäksi Sami osoitti lopussa muutamaan kertaan peräänantamattomuuttaan, mutta Samin parhaat mahdollisuudet kaatuivat TPS-alakerran taktisiin rikkeisiin, joista päivän onnistujiin kuulunut tuomari palkitsikin muutaman raitapaidan keltaisella. Harmitus on suuri, mutta tällaista tämä jalkapallo välillä on. Voitot kasvattavat itseluottamusta ja tuovat pitkiäkin voittoputkia. Toisaalta, tappioputken ollessa päällä, tuntuu ettei hyväkään peli riitä kääntämään kelkkaa.

28.8.  Fc Inter2 - RaiFu   3-2

RaiFun A-nuorten vieraspeli suuntautui tänään tutulle Kerttulan keinolle turkulaisen Interin toimiessa isäntänä Raisioon siirretyssä pelissä. Kokoonpanohuolia oli molemmilla joukkueilla, Interillä niin paljon, että joutuivat aloittamaan vajaallla. Kun vielä arvasivat ensimmäisen paikalle hälytetyn väärin jouduttiin kummalliseen tilanteeseen, jossa Inter pelasi vajaalla, vaikka paikalla oli tarpeeksi äijiä. Pelin alun käsikirjoitus olikin, että Inter piti pakan tiiviinä ja yritti jäädyttää peliä odotellessaan täydennystä ja RaiFu pyöritti palloa yrittäen turhaan löytää aukkoja tiiviistä paketista. Kun vihdoin saatiin kenttä täyteen miehiä, tuli paradoksaalisesti lisää tilaa kentälle.  Varsin tylsä puoliaika näytti jo päättyvän maalittomana, mutta aivan viime hetkillä turkulaiset tekivät kuin tyhjästä maalin. Simo voitti toisella yrittämälä pääpallon hyökkääjältä, mutta korkealle noussut purkupallo putosi sopivasti Interjalkaan RaiFun keskikentän jäädessä väärälle puolelle peliä. Hyvä laukaus alakulmaan ja Inter tauolle johdossa. Kymmenen minuuttia oli ehditty pelata toista jaksoa, kun Otto V. vastoin odotuksia lyö jarrut päälle nopean vastahyökkäyksen paikassa. Tämä yllättää kaikki ja Otto pääsee rauhassa antamaan namupassin Joonalle, jolla on helppo työ sijoittaa tasoitusmaali. Interin kuitti tulee nopeasti. Hieno laukaus kolmestakympistä yllättää ja RaiFu on taas takaa-ajajana.  RaiFu ryhtyy pelaamaan suoraviivaisemmin ja lopulta vartti ennen loppua saadaan palkinto. Lyhyessä ajassa RaiFu fanien suosikiksi noussut Otto Rouhiainen palkitsee faninsa. Simon vahva nousu petaa paikan ja Otto R.  viimeistelee hallitusti tilanteen jälleen tasoihin. Nollakerholaisten kohdatessa sarjatilanne on sellainen, ettei tasapeli tyydyttänyt kumpaakaan jengiä. Inter siirtyi kolmen alakertaan ja RaiFu jatkoi suoraviivaisempaa linjaa hakien rohkeasti voittoa. Kuten saarellakin, tänäänkin vastustaja iski lopussa ylivoimahyökkäyksestä meidän panostaessa hyökkäykseen. Simo oli jäänyt yksin kolmen turkulaishyökkääjän kanssa. Mati ehti hieman myöhässä apuun ja pieni virhe palautusyrityksessä molarille avasi Interkärjelle paikan viedä joukkueensa voittoon.  Lopussa hyvän päivätyön tehneelle tuomarillekin sattui pieni virhe. Aina täysillä yrittävä Otto R. sai käsittämättömän varoituksen osuttuaan rehellisessä pallontavoittelutilanteessa maalivahtiin. Toisen kortin tuoneen kommentin olisi toki voinut jättää heittämättä. Nyt turhan punakortin myötä Ottolle valitettava pelikielto. Päivän onnistujista mainittavimmat tänään olivat B-junnut Miika ja Julle. Julle voitti suuren osan kaksinkamppailuistaan ja Miika teki upean pystyjuoksun jälkeen maalinkin, mutta linjatuomari näki niukan paitsion. 

20.8.   MIFK - RaiFu      3-2

Vieraspelit saarelle tiedetään etukäteen vaikeiksi, mutta tällä kertaa päätettiin tosissaan taistella pisteistä. Mukaan oli saatu huikea kannatusryhmä, jota paimentamaan hälytettiin vaatimattomat kolme poliisiautollista poliiseja mellakkavarusteineen. Itse peli alkoi kotijoukkueen hallinnalla, mutta RaiFun saatua juonesta kiinni alkoi tapahtua. Vartin pelin jälkeen kotijoukkueen puolustus rikkoi Samia boxin ulkopuolella ja RaiFu sai vaparin hyvästä paikasta. Sami kävi itse ohjaamassa keskityksen verkkoon ja raisiolaiskatsomo sai aihetta juhlaan. Mifkin kuitti tuli hetken kuluttua. Kuinka ollakkaan, kulmapotkusta. Vartiointivirhe ja kaveri sai vapaasti puskea pallon ohi Iiron. Mifkin johtomaali oli myös seurausta meidän omasta pienestä virheestä. Maalien lisäksi Mifkillä ei juuri muita paikkoja ollut, mutta niin vain pääsivät tauolle johdossa. Toiselle jaksolle tuli entistä taistelevampi RaiFu ja vain tuomarin herkässä ollut korttilinja piti hieman poikia kurissa. Tunnin ahertamisen jälkeen saatiin lopulta palkinto. Keskitys kulmapotkusta ja Otto R. täysin omissa korkeuksissaan. Hallittu pusku yli molarin ja numerot tasoihin. Tasoituksen jälkeenkin RaiFu painoi täydellä höyryllä ja haki himokkaasti voittoa. Tällä kertaa rohkeudesta ei palkittu, vaan kotijoukkue iski vielä kerran vastaan. Voitettu pääpallo keskikentällä, pari hyvää syöttöä ja hyökkääjä nokikkain molarin kanssa. Täydet pisteet jäivät tälläkin kertaa saarelle, mutta RaiFu voi olla todella tyytyväinen päivän urakointiinsa. Kaikki pelaajat jättivät kentälle viimeisetkin voimanrippeensä. Tällä asenteella tullaan ehdottomasti säilymään sarjassa. Erityiskiitos huikealle Faniryhmälle. Tervetuloa seuraaviinkin peleihin. 

14.8.  RaiFu - KaaPo   0-7

Kerttulaan saatiin vieraaksi etukäteen  kovaksi porukaksi tiedetty sarjakärki KaaPo. Kopissa päätettiin lähteä taistelemaan ja pelaamaan nöyrästi puolustuksen kautta. Intistä oli mukaan saatu Joel ja Sami. Samin panosta keskikentällä olikin ehditty kaipaamaan. Hyvin kotijoukkue aloittikin, mutta jo kympin kohdalla tuli kuitenkin kylmä suihku. Kovassa vireessä ja neljä maalia tänään paukuttanut Kaukinen pääsi yllättämään Jussin ja tuikkaamaan suojauksesta huolimatta KaaPon johtoon. Kymppi tästä ja epäonnekas Niko ohjasi kovan matalan keskityksen omiin ja peli tuntui ratkenneen. Hyvin RaiFu kuitenkin tsemppasi loppuun asti ja oli pelissä näennäisesti mukana ihan loppuun asti. KaaPo tosin nakutti tasaisesti maaleja ja loppunumeroiksi muodostuivat lopulta selkeät 0-7. RaiFun parhaimmat tilanteet syntyivät totutusti Otton nopeuden ansiosta. Vartti ennen loppua Otto karkasi yksin läpi , mutta kaadettiin aivan rankkarialueen rajalla. Tilanteesta KaaPo-pelurille punainen ja RaiFulle hyvästä paikasta vapari. Hentun nukle ei vaan tällä kertaa purrut ja pallo selvästi ohi. Rumista numeroista huolimatta tämä oli selvästi syksyn paras esitys RaiFulta. Nyt vaan päät pois pensaasta ja ensi viikonloppuna lähdetään saarelle taistelemaan avauspisteistä.

7.8.  RaiFu - SalPa    1-5

Murskaavan avausottelun jälkeen oli itseluottamusta haettu miesten vitosen pelistä, josta perjantain tuliaisina hieno voitto. Luottoa omaan tekemiseen siis jälleen oli ja peli alkoikin huomattavasti paremmin kuin edellinen. RaiFu pitäessä enemmän palloa SalPa väläytteli tasaisesti terävillä vastaiskuilla. Kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen kotijoukkue pääsee riemukkaasti johtoon. Vaden kulmapotku kiersi tuulen avustamana suoraan takanurkkaan. Johtomaalin jälkeen paine RaiFun alakerrassa kasvoi entisestään ja vierasmaali roikkui hetken ilmassa. Lopulta matala keskitys ohjautui RaiFu-puolustajasta omiin ja tilanne oli tasan. Tauolle mentiin siis tasanumeroissa, mutta toiselle jaksolle tuli sisuuntunut SalPa. Kahdeksan minuuttia jaksoi kotijoukkue pyristellä mukana, mutta sitten napsahti. Vieraiden johtomaalin mukana taisi osalta loppua usko. Jalat oli loppu muutamalta pelurilta jo aiemmin. Parilla vaihdolla yritettiin piristää peliä, mutta tuloksetta. SalPa herkutteli lopulta jopa viidellä maalilla ja otti varmasti ansaitun 1-5 voiton. Säilymisen kannalta tärkeät pisteet jäivät RaiFulta tänään ottamatta, mutta taistelu jatkuu. Alakanttiin pelanneesta raisiolaisryhmästä löytyi toki muutama ihan ok-pelin pelannut pelurikin. Näistä etenkin keskikentän koville joutunut kaksikko Hentu-Miika, osoitti olevansa kelpo pelureita tähänkin sarjaan.

31.7.  TPV - RaiFu      10-0

Syyskierroksen avausottelu Tampereella Hervannan hyväkuntoisella nurmella. TPV toivotti raisiolaiset tylyllä tavalla tervetulleeksi ykkösdivariin. Kymmenen maalia ei paljon jossitteluihin jättänyt sijaa. Tasoero tänään oli huima.
Positiivista kuitenkin, että pojat jaksoivat yrittää loppuun asti. Lisäksi muutama RaiFu-peluri osoitti selkeästi kuuluvansa tähän sarjaan. Otto oli nopeudellaan koko ajan vaarallinen ja oli todella lähellä päästä heti alkupelistä muutaman kerran karkuun. Paras tilaisuus katkesi tamperelaispelaajan taktiseen sukitukseen ja keltaiseen korttiin. Hentu osoitti pystyvänsä tekemään peliä myös tällä tasolla, viereen vaan olisi kaivattu Samin kaltaista kahden suunnan peluria. Muidenkin peli tästä varmasti paranee kunhan päästään liukkaalta nurmelta takaisin tutuille keinokentille.