Salou 2014

Day 1 - Laskeutuminen

Turku Airport lauantai 06.00 kaikki paikalla ja AJOISSA. Odottava tunnelma ja turvatarkastuksesta selvittiin. Pomppu Rigassa ilman ongelmia, vaikka vaihtoaika oli kohtuullisen lyhyt. Asiallista toimintaa koko ryhmältä.

Barcelonaan saavuttaessa kaikki oli niin kuin pitikin, kaikki mukana ja aurinko paistaa!!

Tunnin bussimatka Barcasta Salouhun ja tällä kertaa linja-autossa todella oli tunnelmaa… Suomi Pop raikasi ja pitää sanoa, että pallollisen taidon lisäksi joukkuetta on siunattu myös musikaalisuudella. Paikallinen Jóse oli ihmeissään, kun kyydissä piti olla futisjoukkue, mutta enemmän tuntui siltä, että mukaan oli tullut suurempikin bilebändi. Loistava fiilis pojat!

dsc_0375.jpg

Sujuva majoittuminen loistaviin bungaloweihin ja syömään kiljuvaan nälkään. Kun on täysihoito, niin lisäruokien tilaaminen ei ollutkaan ihan helppoa, mutta ainakin jojo oppi toimimaan myös tarjoilijana. No pizzat olivat hyviä ja niillä pärjättiin ensimmäiseen ruokailuun asti (2 tuntia). Ruuassa ei moittimista ollut ja vatsat saatiin vähintäänkin täyteen taas.

Pitkän päivän jälkeen keskittymään ensimmäisiin treeneihin ja odotukset kelin suhteen korkealla.

dsc_0394.jpg

Gambrils Park vaikenee, mutta vain hetkeksi.

Day 2 - Asettuminen

Aamu valkeni aurinkoisena ja kun siihen yhdistettiin erinomainen aamupala, ei juuri enempää voi pyytää.

Bussi nouti joukkueen aamulla treeneihin ja jälleen kaikki paikalla hyvissä ajoin. Kun kenttäalueelle päästiin, niin totuus valkeni: olosuhteet Saloussa ovat todellakin kunnossa. 7 kenttää samalla alueella ja kaikki huippukunnossa. Ei voi valittaa todellakaan!

p1040532.jpg

Kun lämpötila on 27 astetta, niin kova treeni on haastava jokaiselle ja vettä kuluu runsaasti.

Maan tapa on, että ilman paitaa ei kentillä esiinnytä, joten vaatteet pidettiin päällä, vaikka kuuma oli. Hyvällä asenteella joukkue oli liikkeellä ja tekeminen näytti hyvältä! Huomenna ensimmäinen harjoituspeli ja vastaan asettuu Vila-Seca. Aamuharjoitukset alle, niin hyvää tulee.

p1040554.jpg

Day 3 - Gameday

Hyvin nukutun yön jälkeen bussi starttasi aamutreeneihin jo kello 9. Aurinko nousi tänäänkin pilvettömälle taivaalle, joten hiki virtasi kentällä. Keskimääräiseksi yhdessä treenissä kuluvaksi vesimääräksi on vakiintunut 24 litraa.

dsc_0040.jpg

Päivällä hiukan lepoa ja uintia altaalla, ei siis enää altailla, koska vai yksi allas on käytössä varsinaisen turistisesongin päätyttyä eiliseen. Hyvä puoli on, että eipä ole ruuhkaa ruokailuissa, eikä muuallakaan alueella.

dsc_0044.jpg

Päivä kohokohtana oli ystävyysottelu paikallista Vila-Secaa vastaan. Iltavalaistuksessa pelatusta ottelusta tulikin hyvätasoinen kova ”vääntö”, jossa taklauksia ei säästelty. Lopputulos Suomi - Espanja 2-2. EI lainkaan huono suoritus koko materiaaliaan laajasti käyttäneeltä RaiFulta. Seuraava pelillinen haaste on keskiviikkona, kun vastaan saadaan Saloun omat pojat.

 

dsc_0061.jpg

Huominen tiistai on jalkapallosta välipäivä, kun matkataan Barcelonaan tutustumaan suurkaupungin vilinään.

DAY 4 - Empty wallet

Ostos / kulttuuripäivä Barcelonaan starttasi aamulla jo kello 9.00 ja ensimmäisenä kohteena legendaarinen Camp Nou, eli FCB:n kotikenttä. Yhden jalkapallokentän kiertämiseen todellakin voi mennä kaksi tuntia, varsinkin kun joka paikkaan joutuu jonottamaan. Käsittämätöntä suomalaisittain kuinka paljon voi olla futisfaneja kentällä, jolla ei edes ole peliä!

p1040593.jpg

Seuraavaksi kohti Montjuïcia, josta piti olla näkymät yli kaupungin ja niin todellakin oli. Keskustasta satamaan ja kaikki siltä väliltä.

p1040618.jpg

Nopea pyörähdys Ramblalla, josta kiireen vilkkaa ostoskeskukseen tuhlaamaan loppuja rahoja tuliaisiin. Mukaan tarttui monenlaista, kuten alla olevasta kuvasta voi huomata...

dsc_0497.jpg

Paluu hotellille ja tietysti suoraan syömään! Sen verran rankka päivä oli, että jokaiselle varmaan uni maistui, kun edessä on jälleen pelipäivä aamutreeneillä höystettynä.

Palataan asiaan huomenissa tai ehkä jo illalla pelin jälkeen.

PIENISTÄ TIETOTEKNIIKKAMURHEISTA JOHTUEN PÄIVÄKIRJA HIEMAN MYÖHÄSSÄ JA VÄHILLÄ KUVILLA.

DAY 5 - GAMEDAY 2

Aamulla treenit hienossa säässä ja päivä käytettiin otteluun, joka pelattiin kansainvälisten ottelujen tapaan vasta kello 20.00, valmistautumiseen. 

Ottelun alkaessa sää oli vaihteeksi tuulinen ja pitkät housut olivat tarpeen ensimmäistä kertaa koko loman aikana (lämpötila vain 20 astetta).

Vastustaja Salou olikin sitten astetta kovempi ryhmä, kuin edellisen pelin vastustaja, joka oli pelkästään hyvä asia, koska kovia pelejä matkalta tultiin hakemaankin. 

kuva.jpg

Ottelussa nähtiin runsaasti komeita maaleja molempien joukkueiden toimesta. Harmi kyllä Salou teki niistä neljä ja RaiFu kaksi. Erittäin viihdyttävää ja yleisöön menevää jalkapalloa ja RaiFun taisteluasenne oli niin kova, että ottelu olisi voinut päättyä toisinkin, mutta näin tällä kertaa. Saatiinpa maistaa vähän "Spanish Footballiakin", kun pelaajia kaatui jopa ilman kosketusta. Tuomari oli kuitenkin erittäin hyvä, eikä moneenkaan filmaukseen mennyt.

DAY 6 - Pakkaus

Päivän teemana aamuharjoitukset niille, jotka "kynnelle kykenivät", mutta täytyy sanoa, että erittäin raskas viikko oli vaatinut veronsa ja liike ei ollut ihan edellisen päivän ottelun tasolla. Urhoollisesti kuitenkin treenit loppuun ja "vapaapäivän" viettoon. Ei siis ohjattua toimintaa.

Päivän pääteemaksi muodostui, kuinka ollakkaan, liikunta. Melkein kaikille polkupyörät alle ja tutustumaan Saloun rantabulevardin nähtävyyksiin.

wp_20141016_035-2.jpg

Illalla vaihteeksi, kuinka ollakkaan jalkapalloa, eli kannustamaan FC Espoon C-tyttöjen joukkuetta lähikentälle. 

Päivän päätteeksi tavaroiden pakkaus ja kevyt roskien keräys huoneista. Aamulla bussi lentokentälle starttaa kello 9.30 ja kotona ollaan Riikan "lentokenttäkuoleman" jälkimainingeissa puolen yön paikkeilla.

wp_20141016_067-2.jpg

RaiFu B ja Salou vaikenee viimeistä kertaa tällä erää paikallisen auringonlaskun myötä.