Otteluraportit A2  2018

RaiFu  - FJK           0-3               15.6.2018

Sarjan kärkijoukkue, voitosta voittoon edennyt forssalaisjoukkue saapui Kerttulaan.  Kotijoukkue oli saanut raavittua vaikeuksien jälkeen kokoonpanon kasaan. Kiitos  taas B-junnuille, jotka tulivat auttamaan kesken oman turnauksensa. Peli alkoi RaiFulta hyvin ja ottelun alussa olimme jopa hallitseva osapuoli. Hiljalleen FJK sai peliä ja nimenomaan keskikenttää paremmin haltuunsa. Raisiolaisvalmennus reagoi vaihtamalla Tumen sisään ja hyvin juniori ottikin roolia. RaiFun  maalintekopaikat siunaantuivat hyvin liikkuneelle Iirolle, mutta ruuti oli tänään märkää. Hyvällä jalalla oli myös Felix, joka aiheutti jatkuvasti hankaluuksia forssalaispuolustukselle. Ajoittain nähtiin hienoja monen pelaajan syöttökompinaatioita, mutta vastaavasti tuli sitten heikkojakin suorituksia. Tänään kuitenkin kauttaaltaan huomattavasti parempaa kuin vähään aikaan. Lopussa jouduttiin vielä vaihtamaan Juho kärjestä maaliin, kun Rassen piti kiiruhtaa töihin. Lopussa peliin päässyt Arttu esitti lupaavia otteita pelaten hyvällä itseluottamuksella. Tappio tänään tarkoittanee sitä, ettei tarvitse jossitella halukkuudella nousta syksyksi ykköseen. Maanantaina  sitten kohdataan sinne nouseva JanPa. Toivottavasti saadaan jonkinlainen kokoonpano reissuun. 

Peimari - RaiFu       4-1             10.6.2018

Onneksi löytyy innokkaita B-junnuja, niin saatiin  tämäkin peli pelattua. B junnut olivatkin tänään heikosti esiintyneen raisiolaisryhmän harvoja onnistujia. Peimarin pitkää roiskiva pelityyli oli tänään myrkkyä vieraille. Peimarilla oli jatkuvasti äijä juoksemassa läpi linjan takana. Lassen puhetta ja ohjaamista tuli välillä ikävä. Toinen iso ongelma oli syöttöprosentti. Jos alle puolet syötöistä osuu omille, on kyllä todella vaikea menestyä matseissa. Parempaan tuntumaan auttaisi varmaan treenaaminen.  Tappiotkin kuuluvat jalkapalloon ja tänään oli sellaisen vuoro, vaikka kyllähän se pistää harmittamaan, kun häviää huonommille.  

RaiFu  - PiPS    6-1         29.5.2018

Helle jatkuu, joten onneksi oli iltapeli, koska molemmilla porukoilla oli rosterissa vain yksi vaihturi. Peli oli alusta loppuun täydellisesti kotijoukkueen dominointia. Maalit RaiFu  kuitenkin teki ryppäissä. Heti alkuun ensimmäiseen varttiin kolme maalia ja loppuun viimeiseen kymppiin toiset kolme. Välissä vieraat tekivät yhden ja muuten lähinnä pyöriteltiin palloa. Maaleista hienoin oli Iiron viimeistelemä 2-0 maali, jossa Tani teki oikea-aikaisen pystyjuoksun välttäen paitsioansan ja pelasi läpiajon päätteeksi pallon vierelle Iiron ohjattavaksi tyhjiin. Iiro teki illan toisen maalinsa pilkusta. Myös Jere osui kahdesti, joista toisen pilkusta. Muut maalit tekivät Julle ja Kalle. Tänään jouduttiin taas hieman soveltamaan kokoonpanossa ja Nico joutuikin aloittamaan topparina normaalisti sillä paikalla pelanneiden ollessa syystä ja toisesta poissa kokoonpanosta. Hyvin kapteeni hommansa hoisikin. Tasoero näkyi tänään kentällä heti alusta lähtien, joten suurempaa kiimaa ei iltaan saatu. 

Lieto - RaiFu    6-3               25.5.2018

Tuomari otti roolia. Lieto oli joukkueista parempi. Ei muuta kommentoitavaa.

RaiFu  - LTU   3-1                   20.5.2018

Kotijoukkueen fanit eivät olleet edes kunnolla ehtineet kentälle, kun Otto vei jo RaiFun  1-0 johtoon avausminuutilla. Ja muutamaa minuuttia  myöhemmin Tani nosti yli maalivahdin numerot 2-0. Jussi teki nopeasti kolmannenkin maalin kotijengille, mutta tuomaristo näki tilanteen paitsiona. Tuomaristo olikin tänään ihan pelin tasoinen eli surkea. RaiFun  peli hajosi viimeistään tauolla. Paikkoja lisämaaleihin toki oli, mutta jotenkin kovin kiireesti yritettiin pitkillä tavoitella hyökkääjiä, eikä rauhallista pallon siirtelyä näkynyt. LTU pääsi kaventamaan ja sai painetta RaiFun päätyyn. Jopa tasoitus oli lähellä, mutta Rasse venyi oikeaan aikaan pitämään joukkuetta pystyssä. Nicon loukkaantuminen varttia ennen loppua toi paradoksaalisesti RaiFun  takaisin kuskin paikalle. Vajaalla pelatessaan kotijoukkueen oli pakko skarpata tekemistään ja ote kääntyi kotijoukkueelle. Otto onnistui lopulta tekemään illan toisen osumansa. Voitto on voitto, mutta ei tästä nyt mitään riemunkiljahduksia revitä.

YIlves - RaiFu     0-5             10.5.2018

Hieman arvellutti lähteä reissuun ilman vaihtureita, mutta enempää  poikia ei vain mukaan löytynyt. Suomen kesä ja Soppeenharjun suojaisa kenttä horjuttivat etukäteen  raisiolaispoikien luottoa jaksamiseen. Matsin alku olikin vähän tahmeaa, liekö RaiFun  jätkillä ollut jarru päällä . Ensimmäisen vaarallisen tilanteen saikin kotijoukkue,  mutta  Rasse venyi maalillaan loistotorjuntaan. Tämä  koppi taisi herättää  muutkin RaiFulaiset sillä sen jälkeen ote siirtyi vahvasti RaiFulle. Pojat toteuttivat täydellisesti sovittua pelitapaa, eikä lähdetty roiskimaan pitkää. Juho oli nyt ensi kertaa A-poikien mukana kenttäpelaajan roolissa  ja näytti , että käyttöä on molarihommien lisäksi myös kärjessä. Avausmaali meni ihan oikealle miehelle, niin aktiivinen Juho oli heti ottelun  alusta asti. Aziz teki vieraiden kaksi seuraavaa tauon molemmin puolin. Tani toimi molempien syöttäjänä ja etenkin toiseen maaliin syöttö oli hieno. Ylöjärveläisten etsikkoaika oli juuri ennen taukoa. Suuntaa vaihtaneen laukauksen ja mahdollisen kirin esti kuitenkin Rasse tekemällä käsittämättömän  hienon reaktiotorjunnan. Tauon jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. RaiFu  pyöritti palloa suvereenisti. Ylöspäin ei pidetty turhaa kiirettä. Lasse ohjasi peliä topparin tontilta ja palloa kierrätettiin rauhassa ohi prässin. YIlveksen lisätessä miehiä prässiin käänsi RaiFun  keskikenttä pelin hyökkäyssuuntaan. Keskikenttä olikin tänään kokonaisuudessaan hyvin pelanneen RaiFun merkittävin osa-alue. Tani ja Ville saivat seurakseen Tumen, joka kruunasi hienon pelinsä tyylikkääseen maaliin. Yhden maalin onnistui tekemään myös Iiro, jonka nopeus oli aivan liikaa kotijoukkueen  puolustukselle. Kaikkineen kelpo esitys. Juuri sellainen tylsän kliininen, jota valmentaja aina toivoisi näkevänsä.

RaiFu  - TPK    4-1                   6.5.2018 

Kauden ensimmäinen  kotipeli. Aurinko paistaa ja kotijoukkueen  ainoana tavoitteena voitto.  Kokoonpano oli lähes paras mahdollinen, joten perusteita tavoitteelle oli. Ottelu  alkoikin RaiFun  hallinnassa. TPK piti linjaa korkealla, joten  sen takana oli paljon tilaa. Sinne sitä palloa sitten laitettiinkin. Etenkin Otto oli jatkuvasti läpi. Harmi, että  Otto  oli liian nopea myös linjamiehelle, joka syyttä liputti useammankin linjan takaa lähteneen kiihdytyksen paitsioksi. Tänään ei ollut vaan Otton  päivä ja hyvästä yrityksestä huolimatta maalia ei syntynyt. Yhden läpiajon seurauksena turkulaiset joutuivat vaihtamaan maalivahtia, kun hyvin vastaan tullut molari loukkasi polvensa ja poistui ambulanssilla. Näitä ei tietenkään ikinä toivoisi. Polvivamman vuoksi myös RaiFu  joutui tekemään heti alussa vaihdon. Santtu joutui pikahälytyksellä  paikkaamaan loukkaantuneen  Dion. Tauolle lähdettiin  dominoinnista huolimatta  maalittomassa tilanteessa, mutta heti toisen jakson alkuun saatiin vapauttava maali. Julle karkasi pystyjuoksuun, eikä paremmin kartalla ollut linjuri liputtanut. Hienosti piti Julle pakin selkänsä takana ja viimeisteli oikeaoppisesti taka-alakulmaan. Toisen maalin teki Hentun ja Jussin hienon esityön jälkeen Iiro. Tämän jälkeen TPK sai lyhyen vahvemman jakson, jonka aikana syntyi kavennusmaalikin. Turkulaisten orastavan toivon tappoi lopulta Hentu kahdella soolomaalillaan, joista ensimmäisen päätti hienolla tsipillä yli hölmistyneen  turkulaismolarin. RaiFun  peli oli vielä kaukana  valmiista, mutta askel eteenpäin  kuitenkin avauspeliin nähden. Ja valmennuskin oppii virheistään. Tänään ei edes harkittu Villen ottamista vaihtoon. 

MuSa - RaiFu   3-1                    28.4.2018

Uusi kausi aloitettiin vieraspelillä  Porissa. Kokoonpanosta puuttui iso osa avauksen jätkiä, mutta toisaalta olihan MuSallakin joukkueellinen poikia pelaamassa A:n ykköstä Turussa, joten turha näitä on jossitella. Ottelun avausjakso oli tasainen. RaiFu  piti enemmän palloa, mutta hallinta oli lähinnä tarkkaa pyörittämistä alakerrassa. MuSa pääsi kovin harvoin edes palloon kiinni. Jakson loppua kohden RaiFu  sai  rakennettua muutamia tilanteita myös hyökkäyspäässä. Tauolle joukkue pääsi johdossa, kun Iiron poikittaissyöttö löysi hyvällä pelipäällä olleen Jeren, jonka laukaus painui vastustamattomasti  alanurkkaan. Avausjakson näkyvin hahmo oli parin kauden tauon jälkeen viheriöille palannut Ville. Ville dominoi keskikenttää ollen lähes koko ajan pallossa. Valmennuksen illan isoin virhe olikin ottaa Ville vaihtoon heti toisen jakson alussa. RaiFun  peli muuttui välittömästi ja porilaiset pääsivät peliin mukaan. Tasoitusmaalia edelsi pieni paitsio, mutta myös löysää puolustamista. Löysän puolustamisen piikkiin voi laittaa myös illan voittomaalin. MuSa-peluri ohjasi kulman jälkeen vartioinnista huolimatta pallon etukulmasta sisään. Tappioasemassa RaiFun  peli meni turhan suoraviivaiseksi roiskimiseksi. Jere sai vielä koittaa vaparista kuudentoista rajalta, kun läpi menossa ollut Iiro kaadettiin . Tällä kertaa laukaus osui kuitenkin vain amerikkalaisiin maaleihin. MuSan kolmas maali oli lähinnä kosmetiikkaa. 

OTTELURAPORTIT A2 2017

RaiFu  - TPK    3-1                       27.6.2017 

Kevätkierroksen  viimeinen  peli  Kerttulassa  ja  tarkoitus  oli  tarjota  runsaslukuiselle  kotiyleisölle  viihdyttävää  jalkapalloa. Kauas tavoitteesta kuitenkin jäätiin. RaiFun  pelaaminen oli laiskaa ja ylimielistä. Harhasyöttöjen määrä oli järkyttävä. Puolen tunnin kärvistelyn jälkeen kotijoukkueen valmennus määräsi koko vaihtopenkin lämmittelemään. Tämä aiheutti hetkellisen parannuksen pelissä. Liike parani ja hetkeä  myöhemmin  saatiin  tulostakin. Ensin Miika laukoi tarkasti johto-osuman ja heti perään Vade tuplasi johdon vielä ennen taukoa. Toisella jaksolla RaiFun peli heikkeni taas selkeästi. TPK pääsi tekemään kavennuksen pilkulta, kun Roope joutui repimään Kerhohyökkääjän nurin. Tilannetta  edelsi tosin räikeä tuomarivirhe. Pallo riistettiin repimällä Ollilta kahdella kädellä vauhti pois. Kavennuksesta huolimatta Kerhokaan ei saanut peliään kulkemaan. Loppupeli oli molemmilta joukkueilta järkyttävää sähläystä. RaiFun  joukkuepeli ei toiminut juuri lainkaan. Kun syötöt eivät löytäneet omia, alkoi yksittäisten kuljetusyritysten ketju. Muutaman hienon torjunnan esitti TPK:n molari lopussa, mutta  Miikan loppuhetkillä  tekemälle maalille hänkään ei voinut mitään. Miika ohjasi kulmapotkun jalallaan taka-alueelta jo toisessa maalissa peräjälkeen. Kesätauolle on toki kiva lähteä voiton saattelemana, mutta syyskierrosta varten täytyy pelin parantua huomattavasti.  Asenne  varmasti paraneekin, kun peleihin saadaan taas panosta. Nyt hengähdetään hetki ja odotellaan ykkösen otteluohjelmaa. 

Pyry - RaiFu        1-1                         21.6.2017

Kevään  kolmas Tampereen seudun vierailu. Joukkueen ajatukset enemmän tulevassa juhannuksessa kuin päivän matsissa. Ja ymmärtäähän tuon, kun ottelulla ei enää mitään merkitystä  sarjasijoituksen suhteen ollut. Panosta ei ollut kotijoukkueellakaan, mutta liekö sarjakärki sytyttänyt. Pyry oli hyvällä asenteella liikkeellä, mikä vielä korostui, kun RaiFu  lähti kävelemään peliä. Nokialaisten taktiikkana oli antaa suosiolla pallonhallinta RaiFulle , vetäytyä ja iskeä sitten nopeilla vastahyökkäyksillä. RaiFun  pelaamista vaikeutti kovasti myös tottumattomuus pelialustaan. Olihan tämä kauden ensimmäinen matsi luonnon nurmella. Pyry oli ensimmäisellä jaksolla lähempänä maalintekoa, mutta RaiFun  maalissa Iiro otti muutaman huikean torjunnan. Mitäänsanomattoman ekan puoliskon jälkeen lyhyelle tauolle lähdettiin oikeutetussa nollanolla tilanteessa. Toisella jaksolla RaiFukin sai muutaman hyvän tekopaikan lähinnä Hentun soolojen seurauksena. Tunnin kohdalla iski kuitenkin Pyry.  Nokialaishyökkääjä ties monennenko kerran läpiajossa. Iiro torjuu ensimmäisen  yrityksen, mutta pallo jää pelattavaksi ja hyökkääjä saa pelattua tilanteen loppuun. Pyry siis ansaitusti johtoon ja tämä herättää lopulta myös vierasjoukkueen.  RaiFu  lisää liikettä ja saa luotua painetta nokialaispäätyyn. Useita kulmapotkuja pelataan ensin lyhyenä, kunnes lopulta pari minuuttia ennen loppua Tani heittääkin pitkän kulman takatolpalle, josta Miika sovitusti ohjaa pelivälineen kauniisti maaliin. RaiFun  tappioton putki meinaa vielä lopussa katketa, mutta Iiro kaivaa vielä yhden tärkeän jalkatorjunnan ja päästään kotimatkalle edelleen tappiottomina. Tänään ei olisi kyllä ollut vääryys, vaikka nokialaiset olisivat  ottaneet täydenkin pistepotin. Tiistaina päätetään sitten kausi kotikentällä. Tällä kävelyllä ei kyllä kaadu ketään, joten toivottavasti Kerttulaan saapuu yritteliäämpi RaiFu. 

YIlves - RaiFu       0-4                        18.6.2017

RaiFu  matkusti Ylöjärvelle varmistelemaan nousua. Tavoitteena vähintään  tasapeli, joka varmistaisi nousun. Alakerrasta puuttui tänään tärkeä Lasse, mutta korvaajaksi oli saatu B-junnuista tänäänkin hyvän pelin pelannut Olli. Peli alkoi RaiFun  osalta hieman hermostuneesti ja kotijoukkue veikin alkuminuutteja. Heti alkuun tuli RaiFulle pari hieman yllättävääkin harhasyöttöä. Muutaman minuutin hakemisen jälkeen ote siirtyi vähitellen RaiFulle. Hyvään kevätvireeseen äitynyt Tani oli tempokuljetuksillaan vaikea pideltävä ja ensimmäinen todellinen maalipaikka syntyikin, kun Tani jouduttiin kaatamaan rankkarialueella. Miikan pilkku oli ihan hyvä, mutta molari torjui alakulmasta. RaiFu  ei tästä masentunut, vaan löi lisää löylyä.  Tilanteita syntyi tasaisesti ja lopulta jo ennen kahtakymppiä pallo löysi tiensä Ilveksen verkkoon.  Jullen keskitys meinasi jo mennä suoraan maaliin, mutta jäi pyörimään maalin eteen. Jere oli oikeassa paikassa ja siirsi pallon viivalta verkon perukoille. Avausjaksolla pienen tällin saanut Laitervo joutui ennen taukoa jättämään kentän. Tilalle pääsi A-junnujen avauspeliään pelannut Jussi. Hienon debyytin Jussi pelasikin. Virheetöntä puolustuspelaamista  ja hyviä , rohkeita nousuja. Lisää voimaa vaihdosta saatiin, kun Felix korvasi niinikään hyvän pelin pelanneen Jeren.  Tässä kohtaa peliä oli takana tunti ja samassa vaiheessa Ilves putosi kyydistä lopullisesti. Samalla myös Lerkki tuli sisään vaihdosta pelaten kauden avausminuutit.  Hentu teki edellisen pelin tapaan huikean soolomaalin. Ensin nippu vastustajia solmuun ja perään laukaus vasurilla. Tällä kertaa oikeaan alakulmaan. Kolmannen maalin nosti yli molarin Felix, joka sai Jullelta hienon pystysyötön. Loppunumerot neljään nollaan viimeisteli Tani.  Voitolla RaiFu  varmisti nousun ja myös sarjan voiton jo kaksi kierrosta ennen loppua. Hyvä Pojat ! 

RaiFu  - MuSa2         6-2                     15.6.2017

Porista Kerttulaan  saapunut MuSan kakkosjoukkue oli juuri sopiva vastustaja tähän saumaan. RaiFun  nippu oli tänään todella ohut, kun penkille saatiin vain heinänuhainen Helge ja pari varamaalivahtia. Penkille saatiin täydennystä, kun pikahälytyksellä pari C-junnua jäi omien treeniensä jälkeen täydentämään A:n miehistöä. Liekö helteisellä kelillä ollut vaikutuksensa, mutta tänään peli oli melkoista kävelyä etenkin avausjaksolla. Arttu  pääsi sijoittamaan jakson ainoan Jeren hienosta syötöstä. Tauolle siis kotijoukkueen johdossa ja kaikki näytti hyvältä. Toinen jakso oli yhä selkeämmin RaiFun  hallintaa, mutta vIeraat pääsivät yllättämään. Linjalta jäi parin metrin paitsio huomaamatta ja porilaiskärki karkuun  tekemään tasoitusosuman. RaiFu  ei kuitenkaan  hetkellisestä takaiskusta hermostunut vaan löi lisää löylyä kehiin. Vaihdosta kehiin tullut Helge toi lisää liikettä RaiFun  hyökkäyksiin ja paikkoja syntyi liukuhihnalta. Ottelun kulminaatiopiste oli tänään MuSan vaihto. Kaikki kunnia vieraiden peluutukselle ja hienoa, että kaikki Raisioon matkustaneet saivat reilusti peliaikaa. Mutta neljä vaihtoa kerralla tappoi lopunkin porilaisrypistelyn. Hentu ja Tani käyttivät surutta keskelle syntyneen lisätilan. Etenkin Tanin muutama läpisyöttö oli aivan huikeaa katseltavaa. Hentu taas teki upean soolomaalin. Ensin pari ukkoa kahville ja perään uskomaton laukaus ylänurkkaan. Felix ja Julle pääsivät myös maalien makuun. Lopussa irti päästetty Jormiskin pääsi tekopaikoille, mutta syöttöä sinne ei vaan tullut. Tietysti pitää mainita Lassen jo tavaksi tullut pelastus maaliviivalta. Tänään niitä tuli jopa kaksi. Entäs sitten penkillä istuneet C-junnut. No pääsivät tietysti kentällekin ja hienosti esiintyivätkin. Näistä pojista valmentajansa Miia voi olla todella ylpeä. Juniorit eivät arastelleet lainkaan, vaan täyttivät paikkansa loistavasti. Sarjanousu ei teoriassa vielä varmistunut, mutta  vähän tekisi mieli jo nuolaista.

RaiFu - Peimari UTD    3-0                    11.6.2017

RaiFu sai Kerttulaan vieraaksi noususijoja hätyyttelevän Peimarin Sauvosta. RaiFu lähtikin otteluun tosissaan yhtään aliarvioimatta vastustajaa. Avausjaksolla Peimari väläyttelikin vaarallisuuttaan, tosin osittain kahvilla olleen linjatuomarin ansiosta. Muutama selkeä paitsio jäi liputtamatta. Kertaalleen Peimari ehti jo tehdä johtomaalinkin, mutta päätuomari korjasi lopulta tilanteen. Päätuomarilla riitti hommia myös vieraiden päävalmentajan rauhoittelussa. Hyvin selvisi tuomari lopulta molemmista hommista. Toisella jaksolla linjalla oli eri kaveri ja Diegokin pysyi hiljaa. Avausjaksolla RaiFu pelasi hallitusti omaa peliään. Välillä pyöritettiin pitkiäkin aikoja omassa päässä. Ja kun lähdettiin, niin lähdettiin terävästi. Suurin osa hyökkäyksistä lähti laitapuolustajien rohkeista nousuista, mutta avausmaali syntyi keskeltä. Hentu pelasi hienolla pystysyötöllä Joelin keskeltä läpi ja Joel viimeisteli upeasti. Aivan jakson lopulla RaiFu sai keskialueen vaparin ja lähes kaikki  odottivat kotijoukkueen vetkuttelevan kellon loppuun. Tani kuitenkin reagoi nopeasti ja pelasi upealla syötöllä Felixin läpi. Felix nosti kauniisti yli molarin. Samalla päästiinkin tauolle. Tauolla Peimarin peli paketoitiin lopullisesti, kun joukkueen syömähammas Otto lähti entisen joukkuetoverinsa hautajaisiin. Samasta jalkapalloperhettä järkyttäneestä syystä kotijoukkue pelasi mustat surunauhat käsivarsillaan. Toinen jakso olikin lähinnä pelailua. Ottelun intensiteetti laski huomattavasti ja RaiFun, sekä tuomariston iltapuhde helpottui selvästi. Kertaalleen pallo saatiin vielä Peimarin maaliin omaksi maaliksi merkityllä osumalla ja tietysti Lasse teki jo tavaksi tulleen pelastuksen lähes varmaan maaliin. Tänään RaiFusta on turha nostaa yksilöitä esiin , vaan koko joukkueen ehjä, tasapainoinen suoritus toi pisteet varmasti kotiin.

TamU - RaiFu       1-2                             7.6.2017

Vierasreissu Tampereelle keskellä arkiviikkoa ei varsinaisesti ole mikään unelma. Loukkaantumiset ja kesätyöt verottivat taas miehistöä, mutta siihen on onneksi totuttu. B-junioreista onneksi saatiin mukaan kelpo pelimiehiä paikkaamaan poissaoloja. Kokoonpanoon tehtiin yksi merkittävä  muutos edelliseen peliin. Miika nostettiin topparin tontilta keskikentälle ja Lasse sai alakertaan kaverikseen Ollin. Jälkiviisaana muutosta voinee kritisoida. Olihan alla voittopeli. Olli toki suoriutui omasta duunistaan loistavasti ja oli ottelun parhaimmistoa yhdessä vahvan pelin pelanneen Felixin kanssa. Mutta Miika ei jotenkin ollut kotonaan keskikentällä. Syötöt karkailivat ja tuli Miikalle epätyypillisiä pallonmenetyksiä. Toki täytyy todeta Tamun pelanneen vahvasti saaden nimenomaan keskikentän fyysisyydellään tukkoon. Kentän pieni koko toki helpotti sitä, eikä kova alusta myöskään helpottanut nopean syöttöpelin pelaamista. Pallo tuntui pomppivan kuin kumipallo pelaajien jaloissa. Ei Miika toki huonosti pelannut, mutta kun on omilla hyvillä esityksillään nostanut itseensä kohdistuvat odotukset pilviin. Toisella jaksolla , kun Hentu ja Miika  vaihtoivat paikkojaan ja Miika pääsi pohjalle lähemmäs omaa paikkaansa, niin koko keskikenttä toimi paremmin. Toki vastustajan pelaaminen vajaalla auttoi myös tilan ja ajan voittamisessa. Pelissä RaiFu  aloitti vahvasti. Heti alkuun muutama vahva haasto ja useampikin kyyninen rike tamperelaisilta boxin tuntumassa. Yhdestä vaparista Helge sitten paukautti kauden komeimman maalin aivan pömpelin takaylänurkkaan. Taisi osua ylärimaan ja tolppaan molempiin ennen verkkoa. Pieni hyvänolontunne vei parhaimmman terän seuraavista hetkistä ja Tamu pääsi kuin yllättäen tasoihin. Maaliin asti Tamu ei toki palloa saanut, mutta tamperelaislinjuri näki jotain mitä muut ei. Lasse siivosi tolpasta kimmonnutta palloa selvemmille vesille, kun innokas linjuri liputti maalia. No, eipä ollut tuomarikolmikolla ihan paras päivänsä. Tampereella vain turhan usein. RaiFu  pääsi noin tunnin pelaamaan miesylivoimalla, kun Tamu-peluri hölmöili itselleen punaisen. Ilmeisesti häviäminen kerta toisensa jälkeen kaksinkamppailuissa Felixille kävi sen verran luonnon päälle. Tauolle jouduttiin kuitenkin nihkeässä tasatilanteessa. Toisella jaksolla ote siirtyi yhä selvemmin RaiFulle. Hyökkäyksiä vyöryteltiin , mutta jatkuvasti ilman tulosta. Vaihdosta kehiin tullut Santtu pääsi ensikosketuksellaan puskemaan, mutta yli. Lopulta Tani teki helpottavan johto-osuman. Läpiajosta maalivahdin torjunnan kautta pallo uudelleen mukaan ja lopulta maaliinkin. RaiFu  jatkoi johtoasemassa painostustaan ja prässitason nostaminen toi Tamulle ongelmia pelin avaamisessa. Muutaman kerran kuitenkin pääsi tamperelaishyökkäys yllättämään. Ensimmäisen avopaikan torjui upeasti Iiro ja toiseen liukui rohkeasti ja oikea-aikaisesti Olli.  Tamun tulokset ovat sarjassa ailahdelleet, mutta tänään heillä oli kyllä kasassa ihan hyvä nippu. RaiFun onneksi joukkue on tällä hetkellä henkisesti vahvassa vireessä. Pää ei hajoa, vaikka peli tuntuu välillä vaikealta. Pisteet raavitaan välillä vähän huonommallakin pelillä. Sunnuntaina  jatketaan kotikerttulassa taistelua kovaa Peimaria vastaan. Ja välissä pelit nelosessa, vitosessa ja kutosessa. 

PIF -RaiFu         0-5                                          30.5.2017

Yhdellä välipäivällä lähdettiin Paraisille jatkamaan A junnujen kakkosta. Etukäteen hieman pelotti. Alla maaliton ja kokoonpanosta poissa kaksi joukkueen parasta maalintekijää. Poissaoloihin ollaan onneksi totuttu ja nytkin saatiin jalkeille kelpo ryhmä. Jo lämmittely toi lisää jobinpostia. Avaukseen suunniteltu Kalle nyrjäytti nilkkansa ja kokoonpanoon jouduttiin tekemään viime hetkellä muutoksia. Onneksi Arttu  oli tänään hyvällä pelipäällä, eikä homma todellakaan tähän vaihtoon kaatunut. Peli oli yllättävänkin helppoa vieraille. Pallo pysyi kontrollissa ja liike oli tänään mainiota.  RaiFu  lähti  jokaisen pallonriiston jälkeen terävästi hyökkäyksiin ja pallo liikkui pelaajalta toiselle. Vain paraislaisten hyvin aloittanut maalivahti piti numerot nollina tauolle asti. Tauolla tehtiin yksi vaihto. Kärjestä Jere korvattiin B-junnuista nostetulla Iirolla ja saatiin entisestään  lisää liikettä. Vitonen toista jaksoa riitti ja lopulta Helge pääsi nakuttamaan kauden ensimmäisensä. Ja kun ketsuppipullo oli saatu auki, niin lisää syntyi. Miika tuplasi johdon saatuaan pallon linjan taakse hieman onnekkaan pompun jälkeen. Pari seuraavaa viimeisteli Iiro. Ja tyylikkäitä maaleja olivatkin. Viimeistä maalia ei omaan peliinsä kiirehtinyt koutsi enää nähnytkään, mutta sen viimeisteli Niilo. Samalla Niilo otti kiinnityksen sarjan tehokkaimman pelaajan titteliin. Kolme kertaa vaihdosta jämäminuutit saanut Niilo teki jo kauden toisen maalinsa. Joku tilastonikkari voi laskea maalit per minuutti. Tänään kiitos kuuluu kuitenkin koko joukkueelle. Hienolla pelillä täysin suvereeni esitys. 

RaiFu  - ÅIFK      0-0                                              28.5.2017

Parin viikon tauon jälkeen päästiin taas jatkamaan A-junnujen kakkosta. Kerttulaan saapui vieraaksi ÅIFK  Turusta. Vastustajan pelaamaan pyrkivä pelityyli teki matsista miellyttävän. Avausjaksolla peli oli kohtuullisen tasaista. Molemmat joukkueet  rakentelivat tilanteita, mutta myös molempien puolustukset olivat tänään terävinä. RaiFun puolelta oli hieman hiottu taktiikkaa. Hentun pudottaminen toppareiden väliin pelin avausvaiheessa toi kyllä varmuutta alakertaan, mutta jätti toisaalta keskikentän lopulle kaksikolle turhan ison tontin hoidettavaksi. Toiselle jaksolle tehtiin hieman muutoksia ja keskikenttää saatiinkin paremmin haltuun. Peli kääntyikin ihan täydellisesti kotijoukkueen hallinnaksi. Vaihdosta kehiin tullut Otto väläytteli heti vaarallisuuttaan, mutta joutui harmittavasti jättämään kentän pienen loukkaantumisen seurauksena. RaiFun  penkki oli tänään täynnä, mutta tänään vaihtopelaajat eivät pystyneet peliä ratkaisemaan. Åbo jäi pikkuhiljaa yhä enemmän kyydistä ja joutui rikkomaan ollessaan myöhässä. Toistuvat rikkeet toivat kortteja ja lopulta  myös ulosajon. Lopussa RaiFu  painoikin päälle ja maali roikkui ilmassa. Mutta kun ei osu niin ei osu. Aivan lopussa pääsi vielä turkulaishyökkääjä yllättäen yksin läpi RaiFun panostaessa hyökkäämiseen. Hyökkääjä pääsi jo Iironkin ohi, mutta tänäänkin huikean pelin pelannut Lasse ehti jälleen kerran pelastamaan pallon maaliviivalta.Nollanolla jätti ehkä pienen pettymyksen puseroon, mutta toisaalta tänään nähtiin vasta kauden ensimmäinen peli, jossa RaiFu  pystyi pitämään oman maalinsa puhtaana. Ja jäihän tappiosarakkeeseen edelleen nolla. 

RaiFu  - TuWe     3-1                                              14.5.2017

Jossain Äitienpäivän  juhlallisuuksien välissä ehdittiin pelata vähän futistakin. Kerttulaan  saatiin  vieraaksi  sarjan  kärkijoukkue  Weikot Turusta. Vierasjoukkue sai otteluun  parhaan mahdollisen  alun, kun jo neljännellä minuutilla se pääsi iskemään  johtomaalin. RaiFun  alakerta ei ihan ehtinyt organisoitua, kun hyökkäyksestä annettiin löysä syöttö kohti alakertaa. Maali oli toki kauniisti viimeistelty, mutta sitä edelsi muutamakin virhe kotijoukkueelta. Avausjaksolla näitä turhia pallonmenetyksiä tuli vielä muutama lisääkin, mutta jakson loppua kohden ja etenkin toisella puoliajalla RaiFu  otti kyllä selkeästi ohjat pelistä. Virheet vähenivät ja Weikkojen jalka alkoi painaa. Toinen jakso oli selkeää RaiFun  hallintaa. Maalinteko on kuitenkin vaikea taito ja yli tunnin ajan RaiFukin hakkasi päätään seinään. Vaihtojen kautta haettiin  lisää virtaa ja vaihtopenkin leveys osottautuikin merkittäväksi eduksi tänään. Jullen tekemään tasoitusmaaliin viimeisen syötön antoi nimenomaan vaihdosta kehiin tullut Roope. Ja hetkeä myöhemmin Roope oli itse tekemässä johtomaalia toisen vaihturin, Artun syötöstä. Ja kuin kruununa vaihturien päivälle, lopussa vaihdosta kärkeen tullut Niilo iski helpottavan kolmannen maalin vieraiden verkkoon. 3-1 loppunumerot olivat jopa turhan pienet ottaen huomioon RaiFun  maalintekopaikkojen määrän. Tällä hetkellä  RaiFun  meno näyttää vakuuttavalta, mutta sarja on pitkä ja ensi viikonloppuna aloitetaan vaikeiden Tampere-vierailujen putki. 

APU - RaiFu      1-3                                      7.5.2017

RaiFu  matkusti  Marttilaan, jossa kohdattiin aina vaikea APU.  Kun vielä avauskokoonpanosta uupui useampikin peluri, oli valmennuksella syystäkin perhosia vatsassa ennen peliä. RaiFu  sai onneksi hyvän startin peliin. Ennen kymmenen minuutin täyttymistä Otto jatkoi maaliputkeaan. Otto tosin kävi muutenkin kuumana läpi ottelun. Tai niin kauan kuin sitä iloa kesti. Puolen tunnin kohdalla Otto otti toisen keltaisensa ja hyvin läpi ottelun linjansa pitänyt tuomari heitti maalintekijän punaisella pihalle. Onneksi Vade oli ehtinyt viedä vierasjoukkueen jo kahden maalin johtoon. Aivan puoliajan lopussa APU pääsi vähän vahingossa kaventamaan. Toiselle jaksolle ohjeet olivat lisätä tsemppiä ja siirtyä suoraviivaisempaan pelitapaan. Ajoittain jäätiin vieläkin hieman liikaa nysväämään, mutta  onneksi Rasse oli maalillaan varma. Ja kun Rasse ohitettiin, paikalla oli Lasse, joka kertaalleen  pelasti maaliviivalta jo varman maalin. Tunnin kohdalla Vade tuplasi maalitilinsä ja vierasjoukkueen johdon kahteen. Vaihdoilla haettiin lisää energiaa, mutta Artun tilalle tullut Jere toikin lisää harmaita hiuksia valmennukselle ja kilometrejä joukkuekavereille. Jere nimittäin hankki reilu vartti ennen loppua itselleen ulosajon. Jäljelle jääneet sankarit osoittivat kuitenkin huikeaa venymistä ja vaikka viikonlopun otteluruuhka varmasti painoi jaloissa, ei kukaan suostunut luovuttamaan. Hyvin taistelleesta porukasta eniten valmennuksen mieleen jäi Kallen miehekäs esitys. APU ei päässyt oikein hyödyntämään ylivoimaansa, vaan paremmat maalintekopaikat jopa vajaalla oli RaiFulla, joka paremmalla viimeistelyllä olisi voinut voittaa reilusti enemmänkin. 

RaiFu  - LTU   8-2                                              29.4.2017

Kerttulassa aloiteltiin vapun vietto varsinaisella karnevaalijalkapallolla. Molemmat joukkueet keskittyivät enemmän hyökkäykseen,  joten tilanteita riitti. RaiFun  puolustus pääsi toki melko helpolla, koska tasoero oli niin suuri. Mutta turhan usein Lasse joutui lähes yksinään hoitamaan vastustajan yrityksiä. Onneksi Lasse oli tutun varmalla pelipäällä. Avausmaalia ei jouduttu kahta minuuttia kauemmin odottelemaan, kun Vade  nousi laitapakin tontilta ja sijoitti pallon tyylikkäästi taka-alakulmaan. Ja vaikka tästä olikin puhuttu, toi nopea avausmaali turhaa suoraviivaisuutta hyökkäyksiin. Maaleja kyllä sitten tulikin tasaiseen tahtiin. Toiseen maaliin Miika teki harhautuksellaan hienon alustuksen. Pelikiellon jälkeen kentille palannut Jere teki pari maalia, joista ensimmäinen oli hieno kaukolaukaus. Jeren olisi toki pitänyt ottaa myös punainen, mutta kentällä eniten pihalla olivat kyllä tuomarit. Muutama kaunis syöttöyhdistelmin tehty osuma miellytti tietysti valmentajaa ja saipa vähälukuinen kotiyleisö nauttia matsin lopuksi vielä Lassen hienon soolomaalinkin. Omiin kaksi on tietysti liikaa, mutta nämähän olivatkin karnevaalit. 

Lieto - RaiFu   1-2                                              23.4.2017

Kultanummesta saatu itseluottamus antoi uskoa, että  jopa  Lieto on voitettavissa. Tosin kokoonpanon kasaaminen olikin yllättävän työlästä. Lopulta saatiin ihan kelpo ryhmä, jossa toki avauksessa kolme B-junnua. Ja vaihdossa vielä 01 syntynyt Olli, jonka sisääntulo tauolta lopulta osoittautui  käänteentekeväksi. Lieto tuli alkuun tiukalla asenteella ja saikin luotua muutaman kelpo maalintekopaikan. Kertaalleen Lasse pelasti maaliviivalta ja yksi Rassen torjunta näytti olevan jopa sisällä. RaiFu  kuitenkin kesti alkurynnistyksen ja sai pelin tasoittumaan taukoa kohden. Tauolle nollanollassa ja kuten jo aiemmin mainittua, penkiltä sisään joukkueen juniori Olli. Vaihtureissa joukkueiden merkittävin ero olikin. Ja ajatuksessa , jossa massa on voimaa ja kaikkia pelaajia tarvitaan. Maalinteon aloitti tänään RaiFu.  Tänään RaiFun  molemmat maalit syntyivät erikoistilanteista. Lasse laukoi hyvän vaparin, jonka lietolaismolari sai vaivoin torjuttua eteensä. Otto oli sopivasti haaskalla ja viimeisteli avausmaalin. Kauaa ei tarvinnut toista osumaa odotella. Tani haastoi kahtakin puolustajaa ja oli jo livahtamassa läpi. Matka pysähtyi rikkeeseen ja tuomari näytti pilkkua. Otto ampumaan pilkkua ja pisti pallon tylysti alakulmaan. Raisiolaispeluri oli kuitenkin ennakoinut boxiin etuajassa ja maali hylättiin. Otto ei uusinnasta hämmentynyt, vaan pallo löysi edelleen kohteensa. Kahden maalin takaa-ajajina Lieto lisäsi painetta ja RaiFu  joutui ahtaalle. Pikku paniikki, jonka aikana Rasse nousi hienosti esiin.  Vakuuttavia torjuntoja, jotka pitivät RaiFua pystyssä. Lieto toki pääsi kaventamaan, mutta ei onneksi saanut tasoitusta aikaiseksi. Lopussa RaiFulla oli itseasiassa enemmän maalintekopaikkoja kuin Liedolla. 

RaiFu – TuKV  4 - 1                                           11.4.2017

Kauden avausottelu hyisen kylmässä säässä Kerttulassa. Vastaan  asettui Kisaveikot Turusta.  RaiFu  aloitti vahvasti ja Vade olikin heti ensimmäisessä tilanteessa  nokikkain molarin kanssa. Ohjaus kuitenkin niukasti ohi maalin. Paikkoja tuli alussa ihan liukuhihnalta ja kahdeksan minuutin  kohdalla verkko lopulta helähti. Otto pääsi Tanin pystysyötöstä  läpi. Oton yrityksen kisuripuolustus vielä blokkasi, mutta Vade oli haaskalla ja pisti karat reppuun.  Avausmaali ja täydellinen dominointi toivat RaiFun  otteisiin hieman turhaa hätäilyä. Haluttiin turhan nopeasti päästä maalintekoon ja rytmitys hyökkäyksistä puuttui. Tauolle lähdettiin  hieman pettyneinä vain yhden maalin johdossa. Vaihtureita RaiFulla oli tänään täysi penkillinen ja vaihtoja sitten tehtiinkin. Jo avausjaksolla Helge korvasi loukkaantuneen Laitervon. 50 minuutin kohdalla Arttu korvasi Kallen ja pääsikin toisella kosketuksellaan viemään RaiFun  kahden  maalin johtoon.  Kisurit saivat nopean kavennuksen, kun Arttu  pelasi palloa kädellään omassa boxissa. Iiro oli hyvin mukana, mutta hyvää pilkkua hän ei pystynyt pysäyttämään. Kauan ei tarvinnut RaiFu -valmennuksen stressata, kun joukkue siirtyi taas turvallisemman tuntuiseen kahden maalin johtoon. Felix heitti nopealla sivurajaheitolla Otton läpi ja Liedon pikajuna viimeisteli varmasti. Loppunumerot 4-1 ampui Joel pilkulta, jota hän oli itse hankkimassa, kun hänet kaadettiin rankkarialueella.  Hieman nihkeän esityksen paras puoli oli saavutetut kolme pistettä.  Esitystä pitää jatkossa parantaa huomattavasti, jos jatkossakin meinataan pisteitä kerätä. 

Otteluraportit 2016

19.6.  RaiFu - VG-62      3-2

A-junnujen kakkosdivari päätettiin RaiFun osalta kotimatsilla naapuriseura VG:tä vastaan. Tauko tuleekin hyvään paikkaan, sillä sen verran lomatunnelmissa kotijoukkue oli. Asenne peliin oli jäänyt monelta kotiin. Kotiin jäi myös avauskokoonpanoon merkattu toppari, joten Miikalle luvattu vaihtopelaajan rooli muuttuikin viime hetkillä avauksen paikaksi. Kun toinen toppari jätti lämmittelyt kokonaan väliin, ei ollutkaan ihme, että topparipelaaminen olikin tänään kaukana totutusta. Palloa kotijoukkue kyllä hallitsi läpi koko ottelun, mutta hieman turhan kaukaa ja kiireellä haettiin ratkaisusyöttöjä. Ottolle siunaantui muutama paikan tapainen ja Vadekin pääsi haastamaan puolustajia, mutta ihan todellisia luksuspaikkoja ei saatu pelaamalla luotua. Avausmaali syntyikin vapaapotkun jälkitilanteesta. Vade laukoi hyvän vapaapotkun ylärimaan, josta reboundiin ehti ensin Otto ja toiseen ripariin lopulta Hentu, jonka pusku vei kotijoukkueen johtoon. Alakerran varmistukset eivät tänään RaiFulla toimineet. Kertaalleen Lasse kävi pelastamassa läpiajon, mutta toisen kerran linjan petettyä ei mitään ollut enää tehtävissä. VG:n tasoituksen teki tietysti Kemppainen. Vadelle siunaantui vielä avausjaksolla paikka viedä kotijoukkue tauolle johdossa, mutta tällä kertaa maalivahti torjui rankkarin. Tauolla painotettiin tiukasti syöttöpeliä ja peli paranikin toiselle jaksolle. Vieraat pääsivät kuitenkin kuin varkain johtoon, kun keskialueen vapari toimitettiin korkeana boxiin, jossa Mikkonen voitti satanolla pääpallon ja puski vieraat johtoon. RaiFun onneksi Vade on äitynyt hyvään kevätkuntoon ja nopealla tahdilla Metsäaron pikajuna ohjasi kaksikin laatusyöttöä maaliin. RaiFun päästyä johtoon ei suurta hätää enää ollut. Maalilla Iiro hoisi tyylillä muutamat vaaran paikat. Lopussa pyöritettiin hurjaa vaihtorumbaa, joka sekoitti paitsi oman pelin myös kulutti pelikellon loppuun.  Positiivista päivän pelissä oli , että huonommallakin pelillä voi voittaa, kunhan edes muutamalla pelurilla osuu normi päivä. Tänään nuo onnistujat olivat Iiro ja Vade. Syksyllä sitten vaaditaan isommalla rintamalla onnistumisia, kun sarja kovenee. Sarjan voitto kuitenkin. Kiitos siitä pojat !

14.6.  Peimari - RaiFu   1-3

RaiFu oli jo varmistanut nousun ykköseen ja vastaan asettui sarjan jumbona majaileva Peimari. RaiFun kokoonpanossa oli useampikin yllätys. Miesten vitosestakin kehuJa saanut B-junnu Miika sai vierelleen Veijalaisen Oton ja viime pelissä Miikan vieressä luutinut Joona aloitti kärjessä. Peli kulki RaiFun hallinnassa , mutta Peimari pääsi kuitenkin kuin varkain johtoon. Sauvolaishyökkääjä pääsi läpiajoon oltuaan noin kymmenen metriä paitsiossa ja sijoitti pallon ohi ensiesiintymisensä RaiFun maalilla suorittaneen Iiron. Tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa, mutta toiselle jaksolle tuli sisuuntunut RaiFu.  Tauolla kentälle vaihdettiin Julle, joka on molemmissa aiemmissa A:n peleissä mukana ollessaan onnistunut. Ja niin nytkin. Jullen syöttö tavoitti Vaden, joka tasoitti pelin. Peimari väsyi omaan korkeaan prässiinsä ja loppua kohden kävi selväksi , että vieraiden liike tuo lopulta tulosta. Toinen RaiFu-debytantti Otto R. näytti nopeuttaan voittomaalissa. Otto V:n upea syöttö kaimalleen, joka juoksi ohi pakin ja yllätti vielä maalivahdinkin nopeudellaan.  Lopussa Vade kaunisteli vielä loppunumerot 1-3. Tässäkin maalissa Julle vahvasti mukana. Sunnuntaina kevätkausi päätetään kotiottelulla VG:tä vastaan ja silloin RaiFun panoksena sarjavoitto. Saa tulla katsomaan. Kerttula 19.6. klo 13.00.

1.6.  RaiFu - TuWe      3-0

Kalenteri kääntyi kesäkuuhun ja Kerttulaankin tuli kunnon helle. Onneksi saatiin taas B-junnuista leveyttä ryhmään. Kaikki vaihturit todellakin tarvittiin, vaikka pojat koko päivän olivat suolakurkkuja tankanneet. Peli alkoi juuri kuten ennakoitiinkin. Molemmat jengit pyrkivät rauhassa alakerrasta kierrättämällä rakentamaan rauhassa peliä. Kahdenkympin kohdalla viime aikoina kovassa vedossa ollut Anssi pääsi iskemään. 1-0 kylmänviileällä viimeistelyllä. Seuraavaksi roolia otti tuomari. Ensin RaiFulle jäi viheltämättä aivan selvä rankkari ja heti seuraavasta hyökkäyksestä TuWelle puhallettiin heppoinen pilkku. TuWe-peluri kiskaisi kuitenkin pallon päätyaidan yli ja oikeus toteutui.  Jakson lopulla Vade karkasi Hentun syötöstä läpi ja viimeisteli taukoluvut 2-0. Paitsiossa Vade oli vaatimattomat kymmenen metriä, mutta tänään kahvilla ollut tuomaristo ei tätäkään havainnut. Toisella jaksolla nähtiin sitten mitä tapahtuu , kun tuomaristolta katoaa ote. Rumia otteita ja kokoaikaista urputtamista, molemmilta jengeiltä. Keltaisia tuli, mutta ilman logiikkaa. Vieraiden turhautuminen näkyi keltaisten määrässä ja lopussa tuli lopulta se punainenkin. RaiFu oli lopulta dominoivampi porukka. TuWe unohti oman pelitapansa ja ryhtyi roiskimaan pelkkää pitkää. Etäisyydet kasvoivat ja matsista tuli enemmän juoksukilpailu. RaiFu sai vielä yhden maalin. Ensin haastoi Anssi ja kun hänet blokattiin, Julle oli nopeimmin irtopallossa. Hieno haasto boxin laidassa ja upea syöttö Artulle, joka sai siirtää tyhjiin loppunumerot 3-0. Hienoa oli myös Helgen paluu pelikentille pitkän sairasloman jälkeen. Rasse pääsi tänään kohtuullisen helpolla, mutta kertaalleen joutui venymään upeaan tuplatorjuntaan pelatakseen nollapelin.

29.5.   MuSa- RaiFu      1-2

Vieraspeliin Poriin matkattiin jokseenkin jännittävillä tunnelmilla. Poikien kestävyyttä koetellaan tosissaan. Lähes koko  joukkueella oli eiliseltä peli alla. Myös erilaiset valmistujaisjuhlat verottivat jaksamista. Onnea kaikille valmistuneille !
Lisäksi haastetta toi pelialusta. Kauden harvoja nurmipelejä ja nämä ovat aina olleet vaikeita meille. Nurmi, kuten pojatkin olivat kuitenkin loistavassa kunnossa.
Vastustajan skouttaaminen oli tähän otteluun onnistunut loistavasti. Ennakkotiedot pitivät hyvin kutinsa ja MuSa oli todella hyvinkin yhden miehen show. Maalitilaston kärkinimi olikin alati vaarallinen ja tempaisi upealla laukauksellaan kotijoukkueen johtoonkin. RaiFun onneksi tasoitus saatiin nopeasti. Joona antoi hyvän keskialueen vaparin boxin kulmalle, jonne oli hiipinyt topparin tontiltaan Jussi. Huikea viimeistely  ja peli tasoihin. Aivan jakson viimeisellä minuutilla Simon upea pystysyöttö vapautti Joonan läpiajoon. Joona kiersi vastaan tulleen veskarin ja vei pallon verkkoon asti. Tauolle siis maukkaassa 1-2 johtoasemassa. Toinen jakso oli yhä selkeämmin RaiFun hallintaa ja vain heikko viimeistely piti numerot tasaisina. Lisämaaleja ei lopulta nähty ja pisteet siis Raisioon.  Kentän hahmo oli jälleen keskikentällä kahteen suuntaan hurjasti ahkeroinut ja vastustajia välillä jopa pilkkanaan pitänyt Hentu. Upeasti tosin pelasi koko RaiFu. Mm. Roope kiitti valmennusta avauskokoonpanopaikastaan pelaamalla ehdottomasti kauden parhaan pelinsä.

22.5.   RaiFu - TaPa      3-2

Taas tarvittiin B-junioreista reilusti apua, että saadaan kokoonpanoon riittävästi laajuutta. Ja vaihtopelaajathan homman lopulta kotiin klaarasivat. Ottelu alkoi RaiFun täydellisellä dominoinnilla, mutta kymmenen minuutin kontrollin jälkeen idea hieman katosi ja peliä ruvettiin pelaamaan turhan suoraviivaisesti ylös. Vieraat eivät turhia tyylipisteitä keräilleet, vaan keskittyivät lähinnä puolustamaan tiiviisti ja iskemään sitten vastaan. RaiFun parhaat paikat siunaantuivat Joonalle, joka hukkasi sekä Miikan, että Tinon antamat huippupaikat. Vierasjoukkue sen sijaan käytti harvat paikkansa tehokkaasti. Yhden laukauksen pelasti onni ja tolppa, mutta seuraava sitten jo osui. Hiukan lepsua puolustamista ja kaveri pääsi laukomaan rauhassa ohi Rassen. Jakson lopussa TaPa iski uudelleen. Pitkä pallo pystyyn aiheutti vasta-aurinkoon puolustaneelle RaiFu-alakerralle ongelmia. Ensin ei mennyt kukaan palloon ja lopulta Jussi osui hieman huonosti ja TaPa kärki voitti irtopallon ja nosti sen taidokkaasti verkkoon. Tauolle siis 0-2 tappioasemassa. Sitten nousivat esiin vaihtopelaajat. Jere tuli heti tauolta sisään ja Anssi noin tunnin kohdalla. Etenkin Anssi oli huikealla pelipäällä ja kävikin tuikkaamassa kavennusosuman. Hentun hyvä syöttö tavoitti Sami, mutta TaPan molari onnistui torjumaan läpiajon. Anssi kuitenkin reagoi nopeiten ja oli haaskalla viimeistellen tyhjiin. Tasoitusmaali tuli kymmenen minuuttia ennen loppua. Sivuvapari boxiin, jossa Jere osoitti maalintekijän lahjaansa. Aivan lopussa Anssi nousi kotijoukkueen sankariksi huikealla soolollaan. Koko tamperelaisalakerta nippuun ja pallo takakulmaan. RaiFulle vaikea, mutta  ansaittu voitto.  Kuten sanottua , vaihtopelaajien taso ratkaisi tänään. Huikea nousu pojilta .

4.5.  Lieto - RaiFu         0-1

Tappioitta etenevä RaiFu-juna siirtyi Lietoon, jossa kotijoukkueella oli vaikeuksia kokoonpanonsa kanssa. Lieto aloitti pelin kymmenellä pelurilla ja joutui loukkaantumisen takia pelaamaan koko toisen jakson jopa kahden pelurin alivoimalla. Tästä huolimatta tai ehkä juuri siksi, ottelusta ei todellakaan tullut RaiFulle helppoa. Pallonhallinta toki oli vierasjoukkueella lähes sataprosenttisesti, mutta viimeistely osoittautuikin sitten lähes ylivoimaiseksi hommaksi. Liedon parkkeerattua bussinsa boxiin ei RaiFu löytänyt keinoja sen murtamiseksi. Kaukolaukauksia yritettiin, mutta hieman jäivät suutariksi ja Liedon hyvin pelannut maalivahti poimi vedon toisensa jälkeen. Vaarallisimmat tilanteet RaiFu sai luotua laitapakkien nousuilla ja etenkin Mati oikealta oli jatkuva uhka kotijoukkueelle. Pitkälle toista jaksoa mentiin kiikariluvuissa ja tuska RaiFu-leirissä kasvoi minuutti minuutilta. Lopulta illan ainokainen ja voittoon riittävä osuma saatiin järkättyä vain viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Kukas muukaan kuin Mati toimi syöttäjänä ja viimeinkin riitti myös maltti viimeistelyssä. Hentu sijoitti pallon pienellä sisäteräohjauksella maalin oikeaan alanurkkaan ja peli oli ratkennut.

27.4. RaiFu - Inter2       1-1

A-junioreiden kakkosdivari jatkui kotiottelulla turkulaista Interiä vastaan. Kotijoukkueella oli sairausepidemian ja otteluruuhkan vuoksi ongelmia saada täyttä kentällistä peliin. Onneksi seurassa on laadukas B-junioriporukka, josta taas saatiin hyviä pelureita lainaan. Hiukan jouduttiin lipsumaan lupauksesta säästellä junnuja huomiseen omaan peliin. Alle puolen tunnin kohdalla oli pakko ottaa kapteeni vaihtoon. Simo ei tänään ollut pelikunnossa. Miika paikkasi oivallisesti topparin tontilla. Myös toisella jaksolla kentälle päässeet Mati ja Junnu toivat selvästi lisää virtaa väsyneeseen kotijoukkueeseen.  RaiFun parhaimmistoon kuulunut Lasse aloitti  jo kuudennella minuutilla maalinteon. Vahva nousu laidasta ja pallo tyylikkäästi takanurkkaan.   Maalin jälkeen ote siirtyi enemmän vieraille ja RaiFun alakerta joutui lähinnä omien virheiden ja jahkailun vuoksi muutamiin vaaratilanteisiin. Suurta hätää ei kuitenkaan ollut. Ennen taukoa Inter kuitenkin sai tasoituksen aikaiseksi. RaiFun kenttätasapaino ei ihan ollut balanssissa ja vieraat käyttivät sen tylysti hyväkseen.  RaiFun valmennus reagoi nopeasti ja siirsi Hentun keskikentän pohjalle nopeuttamaan pelin avaamista. Tämä toikin heti ryhtiä kotijoukkueen peliin. Inter haki yhä suoraviivaisemmin ratkaisuja. RaiFun vaaralliset vastahyökkäykset katkesivat usein taktiseen rikkeeseen ja tuomari jakoikin näistä muutaman kortin vieraille.  Lopussa RaiFu etenkin Vaden ja Hentun  vahvalla panoksella haki hanakasti voitto-osumaa, mutta jouduttiin tyytymään tasapeliin. Nyt onneksi hieman pidempi tauko peleistä ja ehditään ehkä harjoituskentällekin. Tappioton alkukausi sai kuitenkin jatkoa.

19.4.  TPV - RaiFu        2-2

A-junioreiden kakkosdivari alkoi vierasreissulla Tampereelle. Vastassa perinteikäs TPV. Kaupin kenttä aiheutti pienen shokin. Näin pienellä kentällä ei ollakaan pelattu varmaan koskaan. Illan pimeneminen osoitti, että myös valaistus oli kovin puutteellinen. RaiFu yritti kuitenkin pelata omaa pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa. Se osottautui haasteelliseksi paitsi tilan puutteen, myös vastustajan taktiikan vuoksi. TPV pelasi hyvin suoraviivaisesti ja RaiFun alakerta sai olla koko ajan varpaillaan juoksuvoimaisen vastustajan kanssa. Lisäksi kahden kärjen peluuttaminen vaati Ronilta käytännössä valumista keskikentältä kolmanneksi toppariksi lähes koko peliksi. Hyvin RaiFu kuitenkin hommassa onnistui. B-junnuista maaliin lainattu Rasse tuli usein oikea-aikaisesti vastaan ja torjui useita vaarallisia lähes läpiajoja. Kulmapotkujen puolustaminen osoittautui tänään vaikeimmaksi hommaksi. TPV teki molemmilla jaksoilla puolen tunnin kohdalla maalit. Ja molemmat maalit syntyivät kulmista. Toki kotijoukkueella oli selkeä kokoetu, mutta vahvemmin nämä pitäisi hoitaa, joten tätä treenataan jatkossa. RaiFu tuli kuitenkin kahdesti takaa tasoihin. Avausjaksolla Samppa laukoi oikeallaan RaiFun tasoihin ja toisella jaksolla tarvittiin sama kymmenen minuuttia tasoitukseen. Roni laukoi vaparista vaikean nuklen, jonka TPV molari sai vaivoin torjuttua eteensä. Julle reagoi irtopalloon nopeimmin ja ohjasi tasoituksen verkkoon. Pelin loppu oli rikkonainen ja tuomari jakoikin useampia keltaisia. TPV haki hanakasti voittomaalia ja hieman se jo roikkui ilmassa. RaiFu kuitenkin taisteli loppuun asti ja lopulta pilli pelasti. Vierastasapeli oli tänään hyvä suoritus.