Otteluraportit M6

1.10.2017   TuWe4 - RaiFu3                                     1-3

Kauden päätöspeli myös kutosessa. A junnujen  oma päällekkäinen peli pakotti muokkaamaan kokoonpanoa. Mukaan saatiin muutaman ikämiehen lisäksi kuusi B- junnua. Ja olihan siellä toki pari A-ikäistäkin. TuWe pääsee nopeasti johtoon, kun upea vapari löytää tiensä ohi JP:n, joka siis teki tänään kauden debyyttinsä kutosessa. Hieno debyytti olikin sillä vaparin lisäksi loput tilanteet jP hoisi puolustuksen  avulla tyylikkäästi. Ainoana vaihturina aloittanut koutsi pääsi ennen taukoa kentälle ja heti saatiin luotua tasoitusosuma. Koutsin jalasta syöttö Maukalle, jonka epäonnistunut mutta painava laukaus jaksoi kun jaksoikin painua molarin läpi maaliin asti. Toisella jaksolla OttoA laukoi niiniKään molarin läpi RaiFun jo johtoon. Maukan toinen osuma  oli sitten tyylikäs laukaus aivan maalin oikeaan alanurkkaan. Kahden maalin johtoasemassa ja pelIn ollessa täysin vieraiden hallussa unohtui välillä maltti hyökkäyksistä. Peli oli kuitenkin täysin RaiFun.  Alakerrassa topparina peliä kapteeninnauha kädessään johtanut Basso piti joukkueen kuria yllä komennoillaan, jos junnut välillä meinasivatkin jäädä hyökkäyspäähän ookailemaan. Voittoon on aina kiva lopettaa kausi. Kiitos  kaikille mukana olleille. Ja niitä on paljon. Lähes 70 pelaajaa on tällä kaudella pukenut RaiFun  vihreän pelipaidan ylleen kutosdivarissa. 

22.9.2017  RaiFu3  - TPS2                                 0-17

Kerttulan  keinolle marssi murskavoitosta toiseen marssinut Tepsi, eikä kotijoukkueen odotukset olleetkaan etukäteen kovin korkealla. Kopissa lähinnä muistutettiin positiivisen asenteen säilyttämisestä. Janne maalissa sai ainakin hyvän treenin, sillä tilanteita riitti. Juuso sai toppariparikseen yli-ikämiehistä hälytetyn Samin. Topparit saivatkin tänään eniten liikuntaa. Hienosti jaksoivat myös laitapakit, joista B-junnuista mukaan saatu Markus veti hyvällä asenteella koko pelin ja llikin varmastu positiivisin asia kotijoukkueen illan pelissä. Toista laitapakkia vetivät ensin Basso ja sitten Jormis. Hienoa oli, että mukaan saatiin lopulta pari vaihturiakin. Respektit kaikille paikalle vaivautuneille. Tilastojen mukaan kaksi laukausta, joista kumpikaan ei osunut maalia kohti, joten eihän meillä oikeasti paljon tsäänsejä ollut.

13.9.2017 Ryhti - RaiFu3                              11-0

Paikalliskamppailu Kerttulan nurmella ei loistavasta syyskelistä liiemmin pelaajia inspiroinut. Molemmilla joukkueilla kovin ohut vaihtopenkki. Asetelmat peliin olivat ennakkoon selvät. Siksipä RaiFu lähtikin nöyrästi oman pään kautta asenteella peliin. Avausjakson RaiFu pysyikin hyvin mukana pelissä, mutta aivan jakson lopussa Sykkö pääsi iskemään illan ensimmäisensä. Sitä ennen toki Jormis oli ottanut pari huipputorjuntaa ja Ryhti hukannut pari paikkaa laukausten viipymiseen tai taivaisiin suuntautumisiin. Toisella jaksolla RaiFu putosi kyydistä ja Ryhti, lähinnä Sykkön muodossa iski tasaiseen tahtiin palloa verkkoon. Pystyjuoksujen ja -syöttöjen ajoitukset toimivat ja Jormis oli liukuhihnalta nokikkain yksinäisen hyökkääjän kanssa. Toki muutaman tilanteen olisi voinut liputtaa paitsioksikin. Tasoero oli lopulta melkoinen tänään. Ensi viikolla taas uutta matoa koukkuun. Onneksi vastus hieman helpottuu, eikun..

8.9.2017  RaiFu3 -  TuTo                                  0-5

Tänään peli oli avausjakson verran jo paljon paremman näköistä. Toisella jaksolla sitten pelin taso romahti ja meni taas melkoiseksi roiskimiseksi. RaiFun  kokoonpanossa oli taas kovin vähän puolustuspäässä pelaamaan tottuneita ukkoja. Oikeastaan tasan yksi, mutta Juuson topparipariksi ilmottautui hyvissä ajoin yllätysnimi. Maalitykki Otto klaarasi kellarissakin roolinsa ihan kivasti. Puolustajia kokoonpanoon tosiaan toivottiin, mutta lopulta saatiin olla onnellisia , että saatiin edes niitä hyökkääjiä. Oli niitä maalintekopaikkoja kotijoukkueellakin, mutta tänään ei vaan onnistunut. Vastustaja onnistui viidesti ja ottikin osumistaan kaiken ilon irti. 

3.9.2017   TuKV/2 - RaiFu3                          6-3

Kutosen taso ei välttämättä yleensäkään ole mitään huippua, mutta tänään peli oli kyllä kaikkien aikojen kuraa. Puolustaminen ei tuntunut kiinnostavan kentällä juuri ketään. Kisurit aloittivat roiskimalla pitkää palloa linjan taakse ja RaiFu  seurasi perässä. Pitkää palloa sitten roiskittiin puolin ja toisin puolitoista tuntia. RaiFun  alakerrassa oli lähes koko ajan vain kaksi puolustajaa noin neljää kisuriihyökkääjää vastaan. Toivoton paikkahan se näille raukoille pakeille olikin. Kisurit meni nopeaan tahtiin lähes tavoittamattomaan johtoon ja vaikka toisella jaksolla RaiFulla olikin pienimuotoinen kiri kahdella peräkkäisellä maalilla, niin pisteet ansaitusti kotijoukkueelle. 

24.8.2017    RaiFu3 - Torre Calcio                     3-2

Kevätkierroksella Torre yllätti, mutta nyt osattiin paremmin varautua. Etenkin kun alla oli Paattisilla saatu herätys. Kotijoukkue sai tähän peliin kasaan hyvän, pelaavan nipun ja ainoa poissaolo olikin penkin päästä puuttunut koutsi. Siksi raporttikin tulee peliä näkemättä. Avausjakso täydellistä RaiFu- hallintaa. Helge ja Maukka käyvät tekemässä pari kaunista maalia. Lisämaaleihinkin olisi ollut paikkoja. Jormis pääsee avausjakson maalillaan helpolla. Toisella jaksolla RaiFu saa heti alkuun pilkun, jonka Vade sijoittaa varmasti alanurkkaan. Lopussa RaiFu ottaa jalan pois kaasulta ja lepuuttaa avainpelaajiaan. Torre pääsee vielä peliin mukaan, mutta loppuvihellys päättää turhan rimpuilun.

16.8.2017     Pamaus - RaiFu3                5-1

Kutosta jatkettiin Paattisten pienellä nurmikolla. Kokoonpanoon saatiin vaihtureiksi vain pari ikämiestä, mutta tänään heitä ei tarvittu, koska kukaan ei loukannut eikä edes väsynyt. Se , että joukkue ei tarvinnut vaihtureita kertoi kyllä kovaa kuntoa enemmän temmon ja asenteen puutteesta. Avausjaksolla RaiFu toki piti palloa enemmän ja rakenteli ihan mukavasti peliä. Viimeistely sensijaan oli tänään luokatonta. Pamaus sitten viimeisteli tehokkaasti. Ensimmäiseen laukaukseen Jormis vielä otti upean torjunnan, mutta toista laukausta ei pystynyt Jormiskaan estämään. Toinen maali syntyi sitten vaparista, joka puhallettiin kyllä helposti. Tuomarilla ei myöskään ollut ihan paras iltansa, vaikka ei hän mitenkään tulokseen vaikuttanut. Toiselle jaksolle RaiFu  päätti lähteä pelaamaan, mutta teot jäivät puuttumaan. Pelin hallintakin siirtyi kotijoukkueelle  ja Pamaus pitikin yllä parempaa syöttöpeliä. Vielä kun lähes joka hyökkäys päättyi maaliin, niin olihan ne tehokkaitakin. Pallo ei pomppinut RaiFulle, mutta onnikin pitää ansaita. Viisi maalia annettiin Pamajkselle eteen ennen kuin kapteenina tänään luutinut Juuso taistelee tekopaikan Joelille, joka tällä kertaa epäonnistuu laukauksessaan sen verran, että se osuu puitten väliin. Positiivista pelissä oli hyväkuntoisen nurmen lisäksi melko vähän. 

13.8.2017   ÅCF2  - RaiFu3                      2-0

Päivän iloisin uutinen raisiolaisleirissä oli Karimin ja Jajan paluu kokoonpanoon. Molemmat osoittivat tänään arvonsa jengille. Rauhallista ja varmaa työskentelyä alakerrassa. Itseasiassa koko RaiFun  alakerta onnistui tänään hyvin. Negatiivisia juttuja oli sitten Nisin loukkaantuminen, sekä tietysti harmittava tappio loppuhetkien parilla epäonnekkaalla flipperimaalilla. Peli oli  tasainen, joskin ÅCF  sai enemmän tilanteita luotua. RaiFun  ongelmat olivat nimenomaan viimeisellä hyökkäyskolmanneksella, jossa hieman keinot loppuivat. Tänään kuitenkin päästiin sinne asti pelaamalla, eikä sorruttu pitkien roiskimiseen. 

1.8.2017   RaiFu3 - MaPS2             3-1

Kesätauon jälkeen myös kutonen saatiin pyöräytettyä taas käyntiin. Kotikentälle Kerttulaan saapui naapurikunnan MaPS, joka retrohenkeen pelasi vanhoissa sinisissä peliasuissa. A-junnujen mukaan kokoonpanoon oli raavittu äijiä sen verran, että koppiin saatiin pari vaihturiakin. RaiFu  vei avausjaksoa ja nyt pelattiin myös valmentajaa miellyttävää jalkapalloa. Palloa liikuteltiin pelaajalta toiselle, eikä ratkaisevia syöttöjä jouduttu hakemaan pakottaen. Pystysyötöt olivat muutenkin tänään hankalia, kiitos tuomarin, joka on ilmeisesti käynyt Jälkön paitsiokoulun. Puolen tunnin pelin jälkeen  kotijoukkue siirtyi ansaitusti johtoon. Sami otti tyylikkäästi haltuun harhauttaen vartioijansa ja paukautti kauden avausmaalinsa hienolla laukauksella. Vielä avausjaksolla yksi maskulaispeluri hermostui totaalisesti tuomarin paitsiovihellyksiin ja puhui itsensä punaisella ulos pelistä. Miesylivoima ei kuitenkaan juurikaan pelissä näkynyt, vaan Masku pääsi jopa paremmin peliin mukaan. Päivän tähti oli laitapakkina koko ysikymppisen hurjasti juossut Helge. Puolustushommien lisäksi Helge oli jatkuvasti aiheuttamassa päänvaivaa maskulaispuolustukselle. Toinen maali olikin vahvasti Helgen näytöstä. Omalta kenttäpuoliskolta vahva pystyjuoksu , johon topparina pelannut Aimo antoi huikean läpisyötön.  Pallo haltuun , pakki kahville ja takaviisto syöttö Jussille jalkaan. Puolen vuoden pelitauolta palannut nuorempi Virtanen ohjasi varmasti takanurkkaan ja vei kotijoukkueen turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoon. Maskulaiset eivät  kuitenkaan luovuttaneet, vaan painoivat päälle yhä enemmän. Heimolan poika laukoi upealla laukauksella vieraat maalin päähän, mutta pian ero taas kasvoi. Jere oli juuri sijoittamassa  palloa maaliin, kun hänet varovasti kolattiin tekonurmen pintaan. Tuomari näytti  empimättä pilkulle. Pete kävi laittamassa pilkun sisään ja varmistamalla RaiFulle hienon voiton. 

30.6.2017  RaiFu3 - TuWe4        5-1

Kevätkierroksen viimeinen kutosen ottelu ja sarjalle tyypillisesti oli molemmilla joukkueilla kovin ohut rosteri näin kesän painaessa päälle. Vierailijat aloittivat jopa vajaalla ja RaiFu käyttikin alun ylivoiman tehokkaasti hyväkseen. Puolen vuoden pelaamattomuus ei häirinnyt Tatua, jonka edustus lähetti kutoseen hakemaan tuntumaa. Pari maalia ensimmäiseen varttiin ja päivän kiintiö olikin Tatulla täynnä. Kolmannen maalin iski Lerkki ja sitä myötä peli olikin taputeltu. Weikot sai miehistön täysilukuiseksi turhan myöhään. RaiFukin teki tänään vain yhdensuuntaisia vaihtoja. Kentältä pois tulleet pari peluria eivät sinne enää palanneet ja toinen jakso mentiin ilman vaihtoja. Weikoista yksi kaveri tosin kävi hetken vaihdossa istumassa, mutta miestä hänen tilalleen ei Weikoilla ollut siksi aikaa laittaa. Toisella jaksolla liike kentällä väheni entisestään ja etäisyydet kasvoivat. Lasse johti junioripitoista puolustusta ja tänään alakerran nelikko olikin RaiFun parhaimmat. Lassen rinnalla Olli, sekä laidoilla Otto ja Felix joutuivat useammankin kerran ottamaan vastaan TuWen 7vs3 hyökkäyksiä, kun RaiFun keskikenttä keskittyi enemmän omiin tehoihin. Toki vastaava ilmiö oli toisessa päässäkin. Maukka ja Joona veivät kotijengin jo 5-0 johtoon ennen kuin TuWe pääsi iskemään lohdutusosumansa aivan ottelun viime hetkillä.

16.6.2017  TPS2 - RaiFu3           11-0

Tepsi on tämän vuoden kutosessa marssinut voitosta voittoon, eikä RaiFusta ollut katkaisemaan lentoa. Tasoero joukkueiden välillä oli toki suuri, mutta aivan kaksinumeroiseksi ei numeroiden olisi tarvinnut päätyä. Parikymmentä minuuttia RaiFu  oli ihan ok pelissä mukana, mutta viimeistään tauolla oli iso osa jätkistä jo luovuttanut. Tänään kapteenina esiintynyt Jaska oli oikeastaan ainoa, jonka otteissa ei näkynyt luovuttaminen. Toisella jaksolla Tepsin hyökätessä jäi jopa viisi vihreäpaitaista seisoskelemaan keskiviivalle odotellen Joonan pitkää purkupalloa. Purkupallojen sijaan päästiin usein aloittamaan keskeltä, jossa porukka jo valmiina odottelikin. Alakerran pelaajia vähän kävi sääliksi. Melko lailla ilman apuja joutuivat tänään ottamaan vastaan. 

8.6.2017 RaiFu3 – Ryhti 3-4

Joukkueen päävalmentaja oli keksinyt itselleen samaan aikaan M45 pelin ja vanha eläkeläisvalmentaja oli pyydetty takaisin riviin, tosin vain yhdeksi peliksi. Joka tapauksessa RaiFun ryhmä lähti haastamaan häviöittä olevaa toista Raisiolaisryhmää eli Ryhtiä. Joukkueet ovat samalta paikkakunnalta ja tänään oli myös kaksi samantyylistä joukkuetta kentällä eli palloa pyrittiin pelamaan. Toinen ryhmä on ehtinyt hiomaan kuvioitaan kuntoon noin 20 vuotta, kun taas RaiFun ryhmästä vain kaksi pelaajaa oli nähnyt päivänvalon silloin:). Avaukseen asteli myös tukku -01 syntyneitä poikia ja täytyy sanoa Otosta, Jussista ja Artusta, että todella ennakkoluulotonta peliä ja mahtavaa asennepelaamista ”kokeneempia patukoita” vastaan. Ryhti olikin ihmeissään jo pelin avausminuutilla, kun pienempää poikaa menee vasemmalta ja oikealta ohi. Arttu P. pääsikin käyttämään vasuriaan ennen kuin pelikello ehti raksuttaa 10 minuuttia. RaiFu sai tietysti hyvän olon tunteen puseroon ja seuraavasta hyökkäyksestä Ryhti rokotti tasoituksen. Hirveästi sinipaitaisella joukkueella oli tänään asiaa tuomarille ja pulputus jatkui koko pelin sekä pelin jälkeen. Siinä selittelyn välissä he ehtivät työllistämään myös hyvän pelin pelannutta Rassea, joka otti tänään isoja torjuntoja. Mutta ihmetekoihin ei Rassekaan pystynyt vaan Ryhtiläinen sai jalkansa vapaaksi 16 rajalla ja komea ylänurkkaveto painui Rassen käsien kautta verkkoon. Tauolle menimme Ryhdin johdossa ja RaiFu joutui luopumaan Niilosta, joka loukkasi pallontavoittelutilanteessa nilkkansa. Niilo oli siihen saakka topparintontilla mainio ja pystyi hyvin haastamaan massiiviset Ryhti-hyökkääjät. Tauolla ei tarvinnut palopuheita pitää vaan lähinnä kehua loistavaa joukkueasennetta ja ennakkoluulotonta pelaamista.

Toisella puoliajalla Ryhti pääsi jo 3-1 johtoon, kun hienon pelin pelannut Iiro H. pääsi 3-2 ylivoimahyökkäykseen joukkuekavereidensa kanssa. Iiro katsoi, että mokke oli arvioinut maalinsa olevan hieman toisessa paikassa ja päätti laukoa itse ja tilanne muuttui jälleen 2-3. Ryhtiläisten saletti voittopeli alkoikin muodostua ”köysi kiristyy-peliksi”. Tani, Helge ja kumppanit näyttivät kyllä siniselle osastolle monta kertaa perävaloja ja Ryhtiläiset joutuivat tietysti sen vuoksi rikkomaan, kun ei millään pysy perässä. Tuomari otti tietysti rikkeet pois ja mussutus oli jälleen sitä tyypillistä kutosdivaritasoa, ”menkää lapset nappulaliigaan, jos ette kestä jalkapallon pelaamista”:). Tuomari oli onneksi tänään hyvä ja otti rikkeet pois. Ryhtiläiset pääsivät tekemään vielä maalinedushässäkän päätteeksi 4-2 maalin ja tuulettivat sitä jo mestarillisesti. Mitä vielä, kun Ryhti oli taas joutunut rikkomaan ranke-alueen reunalla ja mussuttaneet taas aikansa, niin vaparin taakse asettuu todella hyvällä jalalla liikkunut Merimaskun gaselli. Tani vetää muurin ohi maata pisin oikeaan alanurkkaan ja mokke ei ehtinyt sanoa kuin lyhyen koiran nimen (ei kuitenkaan kissaa), mutta liikettä ei näkynyt jäsenissä. Taas oltiin maalin perässä ja takaa-ajo oli alkanut. Painetta saatiin loppuun asti Ryhdin maalille, mutta maaliin saakka sitä ei enää saatu. Joka tapauksessa mahtava ottelu RaiFun pelaajilta, pallo liikkui maata pisin hienoilla seinäsyötöillä pitkät ajat. Joukkue ymmärsi, että pallon pitää liikkua nopeasti, koska Maukka oli tänään ainoa pelaaja pystyi fyysisyydellään haastamaan Ryhtiä. Paras kutosdivarin matsi tällä kaudella, jonka allekirjoittanut on nähnyt. Ja siihen löytyy selvä syy. Jokainen pelaaja pelasi joukkueelle eikä itselleen. Mikäli täysin samat joukkueet kohtaisivat kahden vuoden kulutta, niin ainoa jännitysmometti olisi siinä, että tekeekö Ryhti yhtään ja onko RaiFun valotaululla kaksinumeroiset lukemat. Selvästi oikealla tiellä ollaan ja tästä on hyvä jatkaa...

4.6.2017  RaiFu3  - TuTo                       2-4

Juhlien  jälkeinen sunnuntai  ei odotetusti ollut kaikista paras aika jalkapallon pelaamiseen. RaiFu3  oli kuitenkin saanut jalkeille ihan  pelikykyisen porukan. Vaikka loukkaantumiset ja väsy verottivatkin, niin sen verran riitti pojilla liikettä, ettei koutsin tarvinnut  siirtyä penkiltä kentän puolelle. Yli vuoden kentiltä polvivaivan vuoksi ollut Juuso teki paluun pelikentille, mutta  joutui pienen tällin jälkeen jättämään varotoimena kentän. Tämä pakotti muuttamaan taas kerran toppariparia. Eipä olekaan taidettu vielä kahta peliä päästä pelaamaan samalla alakerralla. TuTo  aloitti räväkästi , mutta vähitellen  kotijoukkue sai otteen pelistä. Toinen kauden debytantti Sami dominoi keskikenttää. Kärjessä Joel oli raisiolaisista kevyimmällä tossulla liikkeellä ja aiheuttikin juoksuillaan jatkuvasti harmia Tovereille. TuTo  pääsi johtoon, kun Juuson loukkaantumisen jälkeen puolustus  ei ihan ollut organisoituneimmillaan. Niilo joutui kärjestä topparin tontille ja hyvin  hommastaan suoriutuikin. Niilon hyvästä katkosta ja sitä seuranneesta tempokuljetuksen päätteeksi annetusta syötöstä Joel pääsi läpi ja sijoitti tasoitusmaalin liruen alakulmaan. Toverit pääsi uudelleen  johtoon ja jälleen tasoituksesta vastasi Joel. Joel jouduttiin  kaatamaan boxissa ja laittoi itse varmasti  pilkun sisään. Tänään  TuTo iski kyllä tehokkaasti nopeilla vastahyökkäyksillä.  Vaikka peli oli RaiFun  hallussa kävi turkulaisjengi iskemässä lopussa vielä pari maalia hyvin pelanneen Rassen  taakse. Pisteet  siis matkasivat Turkuun, mutta paljon positiivista  oli RaiFun  pelaamisessa. Ja jätkät saivat tänään isoja minuutteja. 

25.5.2017  RaiFu3  - TuKV2                   0-2

Kutosdivarissa vaikeudet jatkuvat. Jo pelkästään  kokoonpanon nimeäminen vaatii selvännäkijän vikaa. Viime hetkillä jengiä putoilee mitä ihmeellisimmin syin. Ja paikalle vaivautuneita tipahtelee rosterista lähinnä motivaatio-ongelmien takia. Kauden viides peli , eikä yhtään peluria, joka olisi ollut kokoonpanossa kaikissa peleissä. Vastustajaksi saapunut Kisaveikot pelasi perus kutosdivari tyylisesti. Pitkää palloa heiteltiin ja puolustus hoidettiin sumputtamalla ja rikkomalla. Tuomaritoiminta oli taas mitä oli, mutta tänään tuli kyllä positiivisena yllätyksenä, että dumarilla oli kortit käytössä. Hyvä niin, sillä muuten olisi tullut rumaa jälkeä. Kisurit sai hyvän alun, kun se pääsi nopeasti johtoon. Kärkipelaajan hutipotku yllätti Iiron ja toisella yrittämällä hyökkääjä jo onnistui. Maalin jälkeen pelin juoni oli hyvinkin selvä. RaiFu  vie peliä, hallitsee palloa ja kisurit iskee vastaan. RaiFun  hyökkäyksistä loppui idea viimeisellä kolmanneksella ja lähempänä maalintekoa olikin vierasjoukkue. Iiro otti useammankin läpiajon ja piti RaiFua  mukana pelissä. RaiFun  keskikentältä loppui yksinkertaisesti  liike , eikä se pystynyt enää auttamaan toppareita. Helge sai muutaman kerran kahdessakympissä koivilleen ja päästiin kokeilemaan vapareista, mutta Kisureilla oli hyvä maalivahti. Lopulta tänään kovasti juossut kisurikärki sai ansaitun palkintonsa ja pääsi sijoittamaan tyhjiin.  0-2 lukemat eivät ehkä noudata pallonhallintaa, mutta hyvin vähän jäi kuitenkaan tänään jossiteltavaa  kotijoukkueelle.

16.5.2017   Torre Calcio - RaiFu3            2-2

Pari vuotta sarjan heittopussina oleillut TC yllätti tänään RaiFun. Torre oli saanut uusia miehiä rosteriin ja peli näyttikin aiempaa paremmalta. Nopeasti Torre pääsikin parin maalin johtoon ensin rankkarista ja heti perään heikohkon puolustamisen seurauksena. RaiFun nippukin oli tänään tasokas. Edustuksen ringistä oli saatu paikkaajat runsaille poissaoloille. Vaihtureita olisi toki voinut olla muutama enemmänkin. Paikkoja oli molemmilla joukkueilla, mutta Torre ei lisää maaleja tehnyt. RaiFu sensijaan teki kaksi ja nousi näin kahden maalin takaa tasapeliin, mitä voi pitää alkuun nähden hyvänä suorituksena. Aimo ampui maalinsa suoraan vaparista hyödyntäen laukauksessaan täydellisesti aurinkoa ja Roope pääsi kuittaamaan aiheuttamansa pilkun.

12.5.2017    RaiFu3  - Pamaus                  3-1

Kotipeliin Paattisten Pamausta vastaan  saatiin lopulta paikalle muutama vaihturikin. Edustuksen ringistä mukaan tullut Joona sai aloittaa piikissä ja kahdenkympin pelin jälkeen Joona pääsikin tekemään minuutin sisään kaksi hyvin samanlaista maalia. Pystysyöttöön oikean jalan ulkosyrjänosto yli vastaan tulleen maalivahdin. Harmi vaan , että noiden Joonan maalien välissä kaveri kävi myös tekemässä yhden. Läpi ottelun kahta hyökkääjää vastaan kamppailemaan joutunut Roni ei pystynyt estämään laukausta. RaiFu  sai pelata alun jälkeen koko ajan johtoasemassa, eikä hyvin pelanneella alakerralla ollut mitään hätää puolustuksellisesti. Myös kierrätys alakerrassa lähes olematonta prässiä vastaan onnistui helposti. Ongelmat syntyivät sitten pelin avaamisessa. Ja ongelma oli nimenomaan liikkeen puute keskikentällä ja hyökkäyksessä. Eikä liikettä parantanut yli-ikäisen roolimallin joutuminen kärkeen koko toiseksi jaksoksi. Basson loukkaannuttua vaihturit vaan olivat vähissä. RaiFun  onneksi Pamauksen liikekin oli huonoa ja hiipui loppua kohden. Vartti ennen loppua Roope helpotti jännitystä ampumalla suoraan kulmapotkusta takanurkkaan kotijoukkueen kahden maalin turvallisempaan johtoon. Pamaus oll lopulta melko aseeton ja pisteet jäivät huonollakin pelillä Raisioon. Tällaisella kävelyllä tuskin jatkossa pärjätään, joten tiistai Torre-peliin liikkeen on parannuttava huomattavasti.  

5.5.2017   RaiFu3  - ÅCF2                           1-2

Kutosdivari jatkui kotoisalla Kerttulan  muovimatolla. Vastaan asettui ÅCF:n kakkosjoukkue Turusta. RaiFu  sai otteluun huonoimman mahdollisen startin, kun heti kolmannella minuutilla  tulee paha pallonmenetys keskikentän pohjalla. Vastustaja rankaisee tylysti. Maalin jälkeen RaiFukin  saa pelinsä kulkemaan ja nopeasti tasoitusmaalikin on tosiasia. Maukka saa syötön boxiin ja pommittaa tyylikkäästi pallon verkon perukoille. RaiFulla oli tänään runsas rosteri ja vaikka vaihtorumba saattoi tuoda lisää liikettä, toi se myös rytmittömyyttä peliin. Peli oli oikeastaan  melko mitäänsanomaton. Suuremmat tunteet puuttuivat ja fiilis oli lähinnä sellainen kunhan pelataan- tyyppinen. Maalintekopaikat olivat todella vähissä, mutta kuin tyhjästä vierasjoukkue pääsi tekemään johtomaalin noin tunnin pelin kohdalla. Tilanteessa ei ensin näyttänyt olevan mitään hätää, mutta yhtäkkiä RaiFu-toppari keräili kamojaan nurmikon pinnassa ja kaveri yksin läpi. Samalle kaverille osui muutama muukin paikka, mutta Iiron torjunnat pitivät kotijoukkueen toiveita yllä. Lopun painostuksesta huolimatta tasoitusmaalia ei saatu aikaan ja pisteet matkasivat vieraiden mukana Turkuun. RaiFusta esiin nousi hyvän pelin pelannut Laitervo. 

26.4. 2017   MaPS2 - RaiFu3                       1-2

Uusi kausi aloitettiin vieraspelillä naapurikunnassa. Maskun kakkosjoukkue oli meidän tapaan yhdistelmä junnuja ja ikämiehiä. Tasainen peli oli avauspeliksi jopa yllättävän tasokas. RaiFun  alakerralla ei matsin aikana juurikaan hätää ollut, kiitos rutinoituneen kolmen miehen alakerran ja etenkin puolustusta hienosti auttaneiden laitureiden. Julle ja Felix  olivatkin ehdottomasti  arvokkaimmat RaiFu -pelurit tänään. Kauden avausmaalin pääsi mälläämään SCR:n raunioista pelastettu Maukka, joka näin sai mukavan alun RaiFu-uralleen. Toisen maalin sijoitti Jontte. Lopussa maskulaiset saivat vielä kavennusmaalin, mutta pisteet matkustivat voittajien mukana Raisioon.

9.10.2016   TuPV- RaiFu3               1-6

Kauden päätöspeliin oli jäänyt sopivasti panosta, kun RaiFulta vaadittiin voitto sarjanousun saavuttamiseksi. Syksyn myötä jengien rosterit pienenevät, mutta RaiFu oli saanut matkaan pari vaihtomiestäkin. Peli lähti käyntiin täydellisellä RaiFun dominoinnilla. Yllättäen Hentu antoi muutaman harhasyötön keskikentällä, mutta muuten pallo kulki hienosti mieheltä toiselle. Ja vaikka lyhytsyöttöpeli toimiikin, tuli avausmaali Joonalle tyypillisestä pitkästä pystysyötöstä. Maalintekijänä Joel ja tämä maali olikin ehkä RaiFun kauden komein. Joel juoksee pystyyn saavuttaen Joonan pitkän syötön ja paukauttaa kolmestakympistä suoraan ilmasta pallon upealla kaarella aivan maalin takaylänurkkaan. Hanojen auettua pari seuraavaa osumaa tulevat nopeasti. Ensin Miika oikea-aikaisen nousun jälkeen kahteen nollaan ja heti perään Vade tsipillä kolmeen nollaan. Otto tekee vielä ennen taukoa yhden ja RaiFu pääsee tauolle mukavan tuntuisessa johdossa. Lisämaaleihinkin oli paikkoja, mutta joukkueen ikämiehet kolisuttelivat vain ylärimaa. Toisella jaksolla kotijoukkuekin pääsi peliin mukaan , kun RaiFu nosti hieman jalkaa kaasulta. Miika vei vieraat viiden maalin johtoon puskullaan kulmasta. Palloveikot saavat lohdutusmaalinkin. Nokkis joutui pulaan heti, kun Hentu pienen loukkaantumisen myötä ei ollutkaan tarjoamassa syöttösuuntaa, vaan istui jo penkillä. Voittajasta ei tänään kuitenkaan ollut epäselvyyttä. Otto kävi vielä tekemässä loppunumeroiksi 1-6. Voitolla RaiFu sijottui siis sarjassa kakkoseksi ja pääsee juhlimaan nousua.

4.10.    MarttMu - RaiFu3      0-4

Farssi. Tiistai-iltainen vierailu Marttilan jalkapallopyhättöön jätti päällimmäiseksi paskan fiiliksen turhasta reissusta. Valojen toimimattomuuteen Murron porukat ovat tietysti syyttömiä, mutta syöhän se matkamiehen fiilistä, kun peli on koko ajan poikki pimeyden vuoksi. Toisen jakson alussa, kun kenttä pimeni täysin, päädyttiin lopulta pelin keskeyttämiseen. Eka jakso kuitenkin pelattiin, vaikka siihenkin mahtui noita huoltokatkoja useampi. Murto ei ollut alussa ihan hereillä ja Otto oli toisen minuutin kohdalla jo toistamiseen nokikkain maalivahdin kanssa. Ensimmäisen takanurkkaan suuntautuneen ohjauksen molari torjui , joten toisen yrityksen Otto pisti etunurkasta. Hentu laukoi RaiFun jo 2-0 johtoon ennen ottelun ikävintä tilannetta. Vastustaja roikkui Otton paidassa minuuttitolkulla eikä tuomari reagoinut mitenkään. Otto repi itsensä irti ja hänen nyrkkinsä osui vastustajan naamaan. Ilmeisesti joku hammaskin lohkesi ja tuomari antoi keltaisen. Punaista ei voinut antaa, kun ei tilannetta nähnyt. Keltainenkin tuli vasta kotijoukkueen pyynnöstä. No tästäkin lähes kaikki pääsivät yli ja peli jatkui. Miika kävi tekemässä kaksi maalia, joista toinen tuomittiin virheellisesti paitsioksi. Loppujakson kentän nuorin pelaaja Miika keskittyi kinaamaan kentän lapsellisimman pelaajan kanssa. Neljännen ja yllättäen ottelun viimeiseksi jääneen maalin laukoi tarkasti Jormis. Paikkoja RaiFulla oli useampaankin osumaan, mutta viimeistely oli hieman huoimatonta. Tuomari oli täysin kahvilla tapahtumista. Vihellykset kestivät ja olivat linjattomia. Tämä teki molempien jengien pelaamisesta rauhatonta.  Tuomarille vinkiksi. Rankkarialueen rajalta rankkaripilkulle on tasan viisi metriä. 

21.9.  RaiFu3 - TuWe3     4-1

Kausi lähenee loppuaan, mutta muutama peli pitäisi vielä jaksaa. RaiFun kutosdivarissa on tällä kaudella esiintynyt yli 40 äijää ja tänään debyyttinsä teki taas kaksi lisää. Tulokkaista Jaska edusti kokemusta ja Julle taas oli kentän nuorin peluri. Matsi lähti käyntiin täydellisellä RaiFun hallinnalla ja Artun nopean avausmaalin jälkeen kävi varmasti useammalla mielessä suurinumeroiset loppuluvut. Paikkoja lisämaaleihin olikin useita, mutta kehno viimeistely piti maalit yhdessä. Kuten niin usein, myös tänään kävi, että kun et itse tee paikoista niin kaveri tekee. Weikkojen lähes ainoasta hyökkäyksestä kaveri käy tuikkaamassa maalin ja TuWe on yhtäkkiä taas mukana pelissä. Joona paukauttaa kertaalleen pallon takaraudan renkaaseen, mutta tänään haukan lailla paitsioita nähnyt tuomari ei näe pallon käyneen maalissa. Joona kuittaa tilanteen hetkeä myöhemmin ampumalla suorasta vaparista RaiFun uudelleen johtoon. Tauolle päästään nihkeässä johdossa. Ottelun kulminaatiopiste nähdään toisen jakson puolivälissä.  Jaska spurttaa kiinni jo yksin karkuun päässeen turkulaishärän ja riistää tylysti pallon itkemään jäävältä hyökkääjältä. Kaksi terävää syöttöä myöhemmin Vade on yksin läpi ja lataa pallon voimalla etutolpan kautta maaliin. Peli oli käytännössä ohi ja RaiFu haki vimmatusti lisämaaleja. Kehno viimeistely esti useammankin lisämaalin syntymisen. Paikkoja kyllä saatiin luotua, vaikkakin hieman turhaa suoraviivaisuutta oli havaittavissa.  Aivan ottelun lopussa hanakasti maalia hakenut Hentukin sai lopulta palkintonsa. Pienellä pystysyötöllä Julle läpi. Julle osoittaa epäitsekkyyttään siirtämällä pelivälineen Hentulle, joka sai laittaa tyhjiin loppunumerot 4-1.

13.9. PiPS2 - RaiFu3     1-18

Päivä väliä ja taas oltiin kutosdivarin parissa. Tällä kertaa Piikkiössä. Kuten sunnuntainakin, myös tänään peli lähti käyntiin täydellisellä RaiFu-hallinnalla. Alle kymmenen minuuttia pelattu ja Joona yllättää löysällä vaparilla piikkiöläismolarin. Sijoitus vasempaan ylänurkkaan ja RaiFu johtoon. Täydellisen dominoinnin hämäämä vierasjoukkue sai hyvä muistutuksen huolellisuudesta hetkeä myöhemmin. Tasoitusmaalia edelsi kaksikin Iiron loistavaa torjuntaa, mutta kolmannen laukauksen blokkaamiseen olisi toivonut jo puolustajienkin osallistuvan. Kun Pete vei Lerkin syötöstä RaiFun uudelleen johtoon ja vieraat jatkoivat pyöritystään taipui PiPS lopulta helposti. Joona, Otto ja Vade kahdesti lisäsivät taukojohdon helposti jo viiteen maaliin. Piikkiöläismolaria ei kiinnostanut heittäytyminen ja etenkin matalat laukaukset upposivat avausjaksolla jopa luvattoman helposti. Toisella jaksolla  RaiFu piti henkilökohtaisia maalintekoharjoituksia ja PiPS pääsi aloittamaan keskeltä vähän väliä. Arttu onnistui lopulta tavoittamaan isänsä maalipörssissä ja Joona ja Vade kävivät kahdenkeskistä kisaansa joukkueen maalikuninkuudesta. Miikan ja Limun jälkeen Jormiskin pääsi lopulta avaamaan kauden maalitilinsä. Joku olisi voinut nähdä paitsionkin, mutta tuomari ei ja Jormis kävi tuikkaamassa maalin hieman hämmentävästä tilanteesta Villen törmättyä piikkiöläismolariin. Kuin kuitiksi Jormis teki vielä toisenkin. Illan komein osuma oli kuitenkin Jarnon käsialaa. Muutenkin huikealla itseluottamuksella pelannut B-junnu paukutti kolmestakympistä hurjan pommin, josta Joonakin olisi ylpeä. Kaunista katseltavaa oli jälleen RaiFu-junioreiden rauhallinen pallonpyörittely. Syötöt napsuvat omille ja peliä rytmitetään hienosti. Eipä ihme, että vastustajat valittavat meidän olevan väärässä sarjassa. 

11.9.  RaiFu3 - Lieto3       4-0

Liekö lietolaisiin iskenyt asennevamma vai missä mätti, mutta tänään ei kyllä olisi uskonut vierasjoukkueen johtavan sarjaa. Täysin haluton jengi. RaiFulle tänään yksi kauden helpoimmista voitoista. Kieltämättä osa totuutta oli, että RaiFu pelasi tänään hyvin ja alusta asti. Lieto sai koskea palloon ensimmäisem kerran noin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Jatkossakin kosketukset jäivät kyllä vähiin. Sensijaan RaiFu pyöritti peliä näyttävästi. Hentu oli saanut edarista lainaan keskikentälle kavereikseen M.Ason ja E.Saarisen.  Hyväliikkeinen kolmikko pyörittikin peliä mielin määrin. Puoli tuntia ja useammankin paikan tarvitsi RaiFu, kunnes lopulta kuparinen rikottiin. Maalintekijänä vasempana laitapakkina tänäänkin pelannut Vade, joka sijoitti pallon tolpan kautta maaliin. Ennen taukoa pirteästi pelannut Samu kannettiin loukkaantumisen jälkeen kentältä. Toisella jaksolla loputkin rippeet uskosta oli lietolaisleirissä hävinneet. Kevätkierroksen sankarit keskittyivät vääriin asioihin ja RaiFu painoi päälle. Toinen maali oli päivän kaunein. Hentu nosti keskityksen juuri sinne mihin Vade sitä pyysi. Oikea-aikainen pystyjuoksu ja hallittu pusku yli molarin. Päivän teemana olivatkin lopulta päämaalit , sillä Joona esitteli myös pariin kertaan pääpelitaitojaan. Ensin Vaden syötöstä hallitusti 3-0 ja myöhemmin Liedon nukkuessa loppunumerot 4-0. Puskumaalien lisäksi Joona esitteli runsaslukuiselle yleisölle myös laukaisuvoimaansa. Aivan järkyttäviä pommeja lähtee noista jaloista, mutta tänään ei osunut tolppien väliin. Torjuahan noita ei pystyisi. Kokonaisuudessaan tasapainoinen ja tyylikäs esitys koko RaiFun joukkueelta. Erityismaininta B-junnuista lainatulle Jarnolle, jonka kylmänviileät puikot omalla kulmalipulla täydensivät muutenkin laadukkaan esityksen.  Ja Jormiksen nollapelille tietysti peukku. 

4.9.    Ponteva - RaiFu3       0-1

Kauden toinen vieraspeli Kerttulan kotikentällä. Ponteva oli halunnut pelin pois Riihikallion hiekalta ja tämähän sopi RaiFullekin. Keväältä oli vielä katkerasti muistissa, miten Ponteva kävi niistämässä pisteet Raisiosta. Täysin kevään pelin kaltainen juoni oli tämänkin illan pelissä. RaiFu piti palloa ja puski Pontevan muuriin. Ponteva iski vastaan, mutta tänään turkulaisten paikat jäivät todella vähiin. RaiFu hallitsi palloa ja sai luotua jonkinaisia tekopaikkojakin, mutta viimeistely on vaikeaa etenkin kun tila on vähissä. Lisäksi Ponteva rikkoi tylysti etenkin Ottoa aina , kun haistoi pienenkään vaaratilanteen syntymisen. Joona saikin useampaan otteeseen asettua pallon taakse vaparin merkeissä. Vaihdossa aloittanut Jormis oli lopulta se talismaani, joka tarvittiin avaamaan Pontevapaketti. Jormiksen kokoaikainen puolustusta repivä liike ja pallottomana jatkuva prässi tekivät Pontevapuolustuksen illasta hankalan. Lopulta vartti ennen loppua Jormiksen työ palkitaan . Tiukka prässi sivurajaheittoon. Pontevalle pallonmenetys syvällä omalla alueella. Pallo pomppii sopivasti Vadelle , jonka tarkka laukaus alanurkkaan uppoaa ja RaiFu siirtyy ansaittuun johtoon. Loppupeli ei ollut todellakaan kaunista RaiFu-palloa, mutta puolustus kesti. Kuten keväällä, myös tänään Ponteva näytti myös negatiivisempaa puoltaan. Jormis sai kyynärpäästä nenään ja illan sankari joutui verissäpäin jättämään kentän. Limu oli onneksi ottanut Jormiksen tsempistä mallia ja teki lopussa arvokasta duunia joukkueen eteen. 

24.8.  RaiFu3 - Torre Calcio  11-0

Jos olikin RaiFun nuorilla keväällä vaikeuksia avata Torren bussia, niin tänään oli kyllä todella helppoa. Jo ennen kymmenen minuutin täyttymistä vitosen runkomiehistöstä lainattu Pinta käy tekemässä ottelun voittomaaliksi jääneen avausmaalin. Tästä tasaiseen tahtiin nakuteltiin kokonaiset 11 kaappia. Useimmin Torren molaria kurittivat jo mainittu Pinta, sekä ensimmäisen kutosen pelinsä RaiFussa pelannut Otto R. Molemmille hattu täyteen. Kaksi maalia jo edellisessä matsissa tehnyt Joona toisti tänään temppunsa. Loput maalit merkittiin Hentulle, Lerkille ja Miikalle. Epätasaisuus jaoissa teki matsista tylsän. 

15.8.  ÅCF2 -RaiFu 3   1-3

Vieraspeliin Raunistulaan päästiin kerrankin ilman suurempaa otteluruuhkan tuomaa väsymystä. Tämä näkyi myös pelissä. Jalka ja pallo liikkuivat nätisti läpi ottelun ja etenkin avausjaksolla RaiFun nuori keskikenttä dominoi peliä. ÅCF oli vastustajana sopiva, koska yritti pelata omaa peliä, eikä parkkeeranut bussia boxiin. RaiFu käytti syntyneen tilan ja teki avausjaksolla kaksi näyttävää maalia. Avausmaalia edelsi kolmentoista syötön ketju, jonka päätteeksi Joona pelattiin läpi. Kolmen viikon tauolla viimeistelyään hionut Joona sijoitti viileästi vielä toisenkin maalin. Toinenkin maali rakennettiin pitkällä syöttöketjulla vastustajan hyökkäyskolmanneksella. ÅCF:n kavennus tuli RaiFulle tyypillisesti kulmapotkusta. Tauolla RaiFu oli pakotettu vaihtamaan molemmat topparit, kun Simon takareisi oireili ja Nokkis lähti vetämään edustuksen treenejä. Päivän maalimääränsä jo täyttänyt Joona sai toppariparikseen keskikentällä loistaneen Miikan. Toinen jakso lähti käyntiin kotijoukkueen hallinnalla, mutta vaikeilla hetkillä Iiro RaiFun maalilla piti joukkuettaan pystyssä. Kesken turkulaisten hallinnan iski RaiFu kuin varkain. Loukkaantumisten vuoksi kentälle joutunut kakkoskoutsi kävi hyödyntämässä ÅCF:n alakerran arpomisen. Kolmannen takaiskumaalin jälkeen ÅCF nosti toisen topparin ylemmäs ja lähti riskillä hakemaan kavennusta. Lisämaalit olivatkin lähellä lähinnä vieraille, mutta tällä kertaa syntynyttä tilaa ei päästy maalien muodossa hyödyntämään. Paikkoja toki oli useampia, joista lähimpänä Artun ohjaus tolppaan. Pisteet Raisioon ansaitusti. Oli varmasti  RaiFun kauden paras kutosen peli. Kentän kuningas tutusti Hentu, mutta onnistujia oli koko joukkueellinen. 

10.8.  RaiFu3 - PaiHa2           0-0

Muutaman heikomman pelin jälkeen RaiFun A-junnut lähtivät etsimään kadonnutta peliään kutosen kotimatsista paimiolaista Hakan kakkosjengiä vastaan. Peli alkoikin heti kotijoukkueen lievällä painostuksella. Oikealta laidalta huikeita nousuja esittänyt Niko oli useampaankin kertaan aiheuttamassa kiirettä paimiolaispuolustukselle. Keskikentällä Hentu oli täysin pitelemätön, mutta hänenkin pysäyttämiseksi löytyi tuttu ase. Joka kerta Hentun huijatessa vastustajia, tuli tylysti sukille ja Hentu keräili kamojaan kentän pinnalla. Useimmin rikkojana oli sama peluri, mutta tuomarilla ei löytynyt keltaista enempää valikoimastaan. Vaihdoilla saatiin peli hieman tasaisemmaksi kun liikettä tasoittamaan vaihdettiin vanhempi Latvaniemi kärkeen. Yhteistä säveltä nuorten kanssa ei millään meinannut löytyä ja seniori keskittyikin kiukuttelemaan. Pahoittelut tästä syyttömille. Tauolle mentiin maalittomassa, mikä tilanteiden valossa ihan oikein olikin. Toisella jaksolla RaiFu sai luotua muutamia hyviä maalintekopaikkoja, mutta viimeistelyssä oli taas rutkasti parantamisen varaa. Satunnaiset PaiHa-hyökkäykset RaiFun alakerta hyvin pelanneen Simon johdolla hoisi helpohkosti. Maalilla Iiro oli hyvin mukana pelissä ja sai oikea-aikaisella sijoittumisellaan torjunnat helpoiksi. Rikkonainen peli jäi lopulta kokonaan maalittomaksi, joten molempien joukkueiden alakerrat voivat olla tyytyväisiä iltaansa. Urakointi jatkuu ainakin puolella joukkueella heti huomenna sarjaporrasta ylempänä. 

27.7.  RaiFu3 - TuTo                    0-1

Syyskausi aloitettiin kevään tapaan kotiottelulla Turun Tovereita vastaan. Kuten loppukevään tuloksetkin kertoivat, TuTo oli ihan eri porukka kuin kauden avauksessa. Asenneongelmiin ei RaiFun peli kaatunut, vaan viimeistelyyn. Peli rullasi ihan näyttävästi ja paikkojakin saatiin luotua riittävästi, mutta ....... Toisen jakson alussa vieraat pääsivät johtoon , kun alakerran pallonmenetyksen jälkeen TuTo-hyökkääjä pääsi nokikkain Iiron kanssa. Kahden loistavan torjunnan jälkeen olisi jo odottanut apuja pakistolta, mutta kaikki tyytyivät ihailemaan Iiron torjuntoja. Kolmas laukaus meni sitten jo maaliin ja vieraat johtoon. Maalin jälkeen TuTo vetäytyi yhä selkeämmin ja jätti vain yhden hyökkääjän kyttäämään vastaiskuja. Loppupeli olikin ihan yhtä maalia, mutta edelleenkään palloa ei saatu toimitettua maaliin asti.  

22.6.2016  RaiFu3 - TuPV     2-0

Kevätkausi lopetettiin RaiFun A-junnujen osalta kutosen kamppailulla turkulaista Palloveikkoja vastaan. Pelitapaan keskityttiin joukkuepalaverissa ja valmennus vaati kurinalaista lyhytsyöttöpeliä. Pallo pysyikin pääasiassa maassa ja lähes täydellisesti kotijoukkueella. Nopeampaa pallinsiirtelyä tosin hieman kaivattiin. Sen verran saatiin kuitenkin pelivälinettä liikuteltua, että Paltsareitten ja lähtökohtaisesti heikko liike tuntui hiipuvan totaalisesti. Täydellisestä pallonhallinnasta huolimatta vaarallisia maalintekopaikkoja ei saatu luotua. Tauolle ilman maaleja, mutta vahva usko oli omaan tekemiseen ja vastustajan hiipumiseen. Toisella jaksolla niitä paikkoja alkoi sitten tulla. Ylärima kolisi useampiakin kertoja ja lopulta Vade puski kotijoukkueen johtoon. Yllättävän rauhassa sai Vade boxissa keskittyä suoritukseensa. Maalin jälkeen vieraiden uskosta hävisi rippeetkin. Tämä näkyi turhautumisena ja jatkuvana sukille potkimisena. Vade teki lopussa vielä illan toisen maalinsa ja varmisti lopullisesti voiton. Tästä on hyvä lähteä viettämään juhannusta ja kesätaukoa. 

12.6.2016  RaiFu3 - PiPS2    1-0

Yön yli nukuttu ja RaiFun peli-ilme oli täysin erilainen kuin eilen. Jos Raunistulassa nähtiin roiskimista, niin tänään maltettiin jauhaa syötöillä. Toki parannettavaakin jäi, nimittäin viimeistelyssä. Paikkoja oli varmaan kymmeneen maaliin, mutta yhteen jäi tänään. Toki sekin riitti, kun puolustuspeli toimi. Eikä sitä puolustettavaa paljon jäänyt, kun pallo oli pääasiassa RaiFulla. Keskikentällä Otto ja Sami olivat pelipäällä ja dominoivat keskikenttää. Hyvää taustatukea antoivat Arttu sekä B-junnuista lainattu Nico. Koko seuraa kiusaava otteluruuhka olikin muokannut päivän kokoonpanoja melkoisesti. A-junnuista oli poikia lainassa nelosessa ja vitosessa ja vastaavasti B:stä oli saatu täydennystä kutoseen. B-pojista Nico ja Felix olivat nopeudellaan pitelemättömiä ja Junnu ja Kalle takuuvarmoja puolustuksessa. Parhaat maalintekopaikat siunaantuivat Roopelle ja Lasselle, mutta onnistumiseen vaadittiin jälleen Jokinen. Otton laukoman vaparin jälkitilanteesta Sami reagoi hyvin ja onnistui murtamaan kuparisen. Hyviä paikkoja päästiin luomaan runsaasti, kun tänään maltettiin pistää palloa liikkumaan. Hyvä pojat. Hienoa nähdä, miten nopeasti saatiin nollattua yksi heikompi peli. 

11.6.2016   TuWe3 - RaiFu3     4-4

Weikkojen ja RaiFun kolmosjoukkueet viettivät kesälauantain maalijuhlaa Raunistulassa. Oman mausteensa soppaan lisäsi pilli kädessä kentällä häärinyt Jakonen, jonka vihellykset olivat kyllä jostain ihan omasta sääntökirjasta. TuWe pääsi heti pelin alussa johtoon kun Sami ohjasi RaiFun boxissa pyörineen flipperipallon  omiin ohi hölmistyneen raisiolaismolarin. Molarin hommia hoiteli tänään Joona kaikkien varsinaisten maalivahtien poissaollessa. Hieman tahmeasti aloittanut Sami paikkasi virheensä parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Joonan nopea avaus topparina peliä pyörittäneelle Hentulalle, joka yksilötaidolla ohitti prässin ja antoi laatusyötön Helgelle. Helge päätyyn , josta syöttö Samille boxiin ja pallo maaliin. Jakson lopussa Helge huijasi taas pakkia boxissa. Helgeltä jalat alta ja Jakonenkin näki virheen ja vihelsi. Mutta kaikkien hämmästykseksi pilkun sijaan tulikin vapari laatikon ulkopuolelta. Vapari ei tuottanut tulosta ja tauolle tasanumeroissa. Tauolla Vade uhosi käyvänsä ratkaisemassa pelin ennen kuin tulee penkille lepuuttamaan puujalkaansa. Minuutin tarvitsi Vade lupauksensa lunastamiseen. Läpiajon päätteeksi varma viimeistely ja vierasjoukkue ensimmäisen kerran johtoon ja  Vade vaihtoon. TuWen tasoitus oli lahja tuomarilta. Joona suojasi palloa omalla päätyviivalla. TuWe hyökkääjä repi Joonan nurin ja kaatui itsekin. Jakonen näytti pilkkua, huh huh. RaiFu meni kuitenkin pikaisesti uudelleen johtoon Limun laukauksella ja tilanne näytti hetken hyvältä.  Weikkojen liukas laituri karkasi kuitenkin tasoittamaan pelin ja taas oli peli tasan. RaiFu-valmennus reagoi kaivamalla penkiltä Vaden takaisin peliin ja nopeasti RaiFu olikin taas johdossa. TuWen laituri numerolla 15 karkasi vielä lopussa kertaalleen ja tasoitti loppunumeroiksi 4-4. Yleisölle koko rahalla maaleja ja muita sirkushuveja, mutta RaiFu- junioreille taas yksi opetus kurinalaisen joukkuepelaamisen pelaamisesta loppuun asti. Lähes koko toinen jaksohan oli järkyttävää roiskimista. Etäisyydet kasvoivat ja molemmissa päissä oli kovin avoimet ovet. Avauspuolikas oli sentään vähän parempaa, kun RaiFun keskikentällä oli parempi liike ja ehkä myös enemmän taitoa.

28.5.2016    Lieto3 - RaiFu3      4-0

Kutosdivari jatkui RaiFun osalta Liedossa, jossa vastassa sarjan kärkijoukkue Lieto. RaiFu joutui hieman muokkailemaan kokoonpanoa johtuen A-junnujen lepuuttamisesta tähdäten huomiseen A2-peliin. Mukaan oli saatu edustuksesta M.Aso ja E.Lehtinen. Edustukseltahan oli nelosen peli jäänyt pois ohjelmasta nimenomaan Liedon luopumisen vuoksi. Tänään kohdattiin kolmosporukalla siis käytännössä Liedon ykkösporukka, vaikka numero joukkueen perässä muuta väittääkin. RaiFun melko sekalaisessa kokoonpanossa oli lisäksi kolme ikämiestä, joista muutama joutui urakoimaan jopa täydet minuutit.  Pelin kulku oli alusta asti selvä. RaiFu piti palloa ja kotijoukkue iski pitkillä panostaen vastahyökkäyksiin. Tehokkaasti Lieto toki paikkansa käyttikin. Tai tarkemmin sanottuna Vello käytti. Hienosti viimeisteltyjä maaleja, täytyy myöntää. Jormis ehti välillä ottaa muutaman hyvän torjunnankin, joista näyttävin oli läpiajon torjuminen. RaiFun ruuti sensijaan oli märkää. Laukaukset leijailivat selvästi yli maalin. Vielä useammin ongelma oli jo aiemmin, niissä viimeisissä ratkaisevissa syötöissä.  RaiFu oli koko ajan hyvin pelissä mukana , mutta aivan ansaitusti pisteet jäivät Lietoon lopulta melko selvillä 4-0 numeroilla.

15.5.2016  RaiFu3 - Ponteva       1-2

Tappioton alkukausi päättyi lopulta sateisella kotikentällä.  Ikämiehistä koostuva Ponteva osoittautui liian hankalaksi voitettavaksi. Peli noudatti jo alkukaudelta tuttua teemaa. RaiFun juniorit hallitsevat ja liikuttavat palloa, vastustaja kseskittyy puolustamaan ja yrittää iskeä harvoilla vastahyökkäyksillä.  Paikkoja maalintekoon oli kyllä useitakin, mutta Ponteva iski sitten ensimmäisestään ja toisestaan. Johtoon päästessään Ponteva on tunnetusti hankala voitettava. Ensin parkkeerataan bussi ja roiskitaan pitkää. Pidemmät pallorallit katkaistaan tylysti rikkomalla ja suuta soittamalla sotketaan loputkin ideat vastustajilta. Tänään Ponu sai taas puhumalla sekaisin myös ottelun tuomarin. Sario selvisi nyrkiniskustaan Hentun poskeen pelkällä keltaisella ja muutenkin tuomioita sai puhumalla muutettua turhan usein. Mutta tuomari ei peliä ratkaissut, vaan RaiFun junnujen surkea viimeistely. Lopulta Joona sai läpiajostaan rikottua kuparisen, mutta kavennusmaali loppuminuuteilla oli laiha lohtu. Lasse oli Hentun ohella taas RaiFun parhaimmistoa. 

11.5.2016   Torre Calcio - RaiFu3   2-6

RaiFu saapui Raunistulaan odotellen Torren bussia, joka aiempina vuosina oli löytynyt parkkeerattuna TC:n rankkarialueelle. Torre yllättikin nostamalla bussin hieman ylemmäs. Keskialueelta oli lähes mahdoton löytää väyliä, mutta vastaavasti linjan takaa oli yllättävän paljon tilaa. Tämä sai RaiFun pelaamaan normaalia pelitapaansa pidempää palloa. Pelin juoni oli selvä, RaiFu piti palloa ja Torre roiski pitkää milloin minnekin. Torre yritti vastata RaiFun liikkeeseen tulemalla tilanteisiin kovaa, mutta tuomarin tiukka linja esti tämän. Tuomari pitikin linjansa kiitettävästi loppuun asti ja sai pelin pidettyä todella siistinä. Paitsioita yhdellä tuomarilla on vaikea nähdä ja niitä taidettiinkin sitten tehdä ainakin kolme. Molempia Torren maaleja edelsi selkeä paitsio ja myös RaiFu teki ainakin yhden. Reippaasta pallonhallinnasta ja lukuisista tekopaikoista huolimatta peli ei todellakaan ollut RaiFulle mikään läpihuutojuttu. Torre pääsi salakavalasti johtoon kesken RaiFu-painostuksen ja tauolle mentiinkin kotijoukkueen johdossa. Toisella jaksolla Torre alkoi väsyä ja RaiFu sai yhä enemmän paikkoja. Lopulta kuparinen saatiin rikottua , kun päivän MOM, Sami kaadettiin alueella ja Malka kävi sijoittamassa pilkulta varmasti tasoituksen. Kun Sami vei RaiFun johtoon ohjaamalla maaliviivalta Anssin syötön verkkoon, näytti vierasjoukkue menevän menojaan. Torre kuitenkin nousi tasoihin yllättävällä kaukolaukauksella ja RaiFu-leirissä jouduttiin uudelleen jännittämään. Sami teki kuitenkin hienon vaparikuvion jälkeen illan toisen kaappinsa ja siihen katkesivat Torrelta usko ja jalat. Joona pisti Hentun vaparin reboundista 2-4. Lopussa esiin nousi vielä Lasse. Ensin Vadelle syöttö ja lopuksi itse syötönkatko hyökkäysalueella , tiukka kiihdytys ja pallo takanurkkaan. Päivä sykähdyttävin suoritus oli Janin komea pommi ylärimaan, joka saattaa heilua Raunistulassa edelleen.

6.5.2016 RaiFu3 – ÅCF2 1-0

Aurinko helli Kerttulaan saapuneita katsojia, joita oli valitettavasti tällä kertaa kovin niukasti paikalla. Olivatko sitten perjantain aurinkoiset terassit, vai Venäjältä televisioitava lätkäpeli syynä. Kiitos kuitenkin erityisesti RaiFu naisten joukkueelle kannatuksesta.

Itse otteluun RaiFu lähti toteuttamaan sovittua taktiikkaa: ei lähdetä painimaan fyysisesti vahvemman vastustajan kanssa vaan pidetään pallo liikkeessä ja vastustaja samalla, niin kauan kuin jaksavat. Pallo pysyikin liikkeessä ja ÅCF tyytyi vastineeksi katkomiseen ja pitkiin palloihin. Vaarallisiin tekopaikkoihin RaiFu ei juuri ensimmäisellä puoliajalla päässyt, mutta sen sijaan ÅCF:n maali oli useampaankin otteeseen lähellä. Kiitos tolppien ja Jessen muutaman komean seivin, tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Puoliajalla Jesse joutui lähtemään töihin, mutta onneksi kentältä löytyy monipuolisia pelaajia, joten Joona suoraan ”piikistä” tolppien väliin. Eikä luotto kenttäpelaajaan ollut turha, vaan Joona hoiti hommansa eleettömästi ja esitti muutaman komean vastaantulokin toisella puoliajalla. Molemmille veskareille nollapeli. Muuta ei kai voi pyytää!

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet alkoivat väsyä. RaiFun pelissä se näkyi siinä, etteivät syötöt enää napsuneet kaverin jalkaan ekan puoliajan tapaan ja ÅCF:n taklaukset alkoivat olla sen verran myöhässä, että useaan kertaan RaiFu pelaaja makasi kentän pinnassa. Voima vs. liike johtaa usein tähän. ÅCF:lle kuitenkin kaikki kunnia siitä, ettei peli missään vaiheessa mennyt rumaksi vaan molemmat yrittivät oikeasti pelata viihdyttävää futista.

Kovin vähissä olivat tekopaikat myös toisella puoliajalla, mutta vihdoin RaiFun siirtely tuotti tulosta 72. minuutilla kun kauniin seinäsyöttö kombinaation päätteeksi Sami Jokinen nosti pallon ÅCF veskarin yli maaliin ja kuparinen oli rikottu!!

Kun omiin ei mene yhtään, niin riittää kun tekee sen ainoan. Tänään se onnistui kun uskottiin omaan tekemiseen ja jaksettiin ”jauhaa”. Kolme pistettä ja sarjan kärkipaikka RaiFu:lle. ÅCF tulee kuitenkin tässä sarjassa olemaan yksi kärkijoukkueista, joten päivän saldoon voidaan olla tyytyväisiä.

Erityismaininta Mikko Rusaselle joka teki tänään komean come backin pitkän loukkaantumisen jälkeen. Oletettavasti käyttöä Mikolle tulee tällä kaudella olemaan ylempänäkin kuin kutosessa. Lisäksi pitää mainita myös Valmentaja Virtanen joka sai hyvää lämmittelyä ensi viikon tosikoitoksia varten kun M45 sarja starttaa. Näyttää se jalka vielä nousevan tarvittaessa kun ”miestä tarvitaan”

Viihdyttävä kutosen peli ja kolme pinnaa. Näinhän sen pitikin mennä. Ensi viikolla vastassa Torre Calcio keskiviikkona ja Ponteva sunnuntaina.

25.4. PaiHa2 - RaiFu3      2-2

Tiivis ottelutahti jatkui kutosen kärkikamppailulla Paimiossa. Uudenkarhea tekonurmi ja urheilullinen vastustaja tarjosivat loistavat puitteet tapahtumalle. Peli alkoi vierasjoukkueen täydellisellä pallonhallinnalla. RaiFu piti palloa ja kotijoukkue haki sopivaa prässitasoa. Tilanteita ei juurikaan siunaantunut, kummallekaan. Puolen tunnin kohdalla ottelu sai uutta kipinää, kun pienen kommunikaatiovirheen seurauksena PaiHa-peluri oli päästä yksin läpi. Sone joutui käyttämään vilppiä saadakseen hyökkääjän pysähtymään. Fiso palkitsi Sonen onnistuneesta suorituksesta asianmukaisesti punaisella kortilla ja RaiFu sai pelata viimeisen tunnin kymmenellä ukolla. Peli ei kylläkään paljonkaan muuttunut. RaiFu piti palloa ja PaiHa hyökkäsi suoraviivaisemmin. Alivoiman vuoksi RaiFun alakerrassa jouduttiin useammin 1vs1 tilanteisiin, joissa kotijoukkueen nopeat hyökkääjät olivat vaarallisia. Tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. Heti toisen jakson alkuun RaiFu pääsi yllättämään kotijoukkueen ja Vade vei vierailijat johtoon. Maalin jälkeen ote siirtyi vahvemminPaiHalle. Raisiolaisten jalka alkoi painamaan ja vaihtorumballa yritettiin pitää liikettä yllä. Keskikentän kapellimestarina peliä dominoinut Hentu ehti pelin pyörittämisen ohella auttaa myös puolustusta ja olikin kentän paras tänään. Aivan loppuun asti puolustus ei pitänyt vaan vartti ennen loppua PaiHa pääsi tekemään tasoituksen. Ja viisi minuuttia ennen loppua omissa kolisi taas. Mutta RaiFun juniorit eivät suostuneetkaan tyytymään tappioon, vaan lopussa lisättiin vielä tempoa ja revittiin koneista loputkin irti. Vade onnistui tekemään tasoituksen kaukolaukauksella ja Hentu oli vastaavalla nostolla lähellä vielä kääntää ottelun voitoksikin. Tasuriin kuitenkin päädyttiin ja vierasjoukkue voi kyllä olla tulokseen enemmän tyytyväisiä.

23.4. RaiFu3 - MarttMu   6-5

Kutosdivari jatkui kotoisella Kerttulan muovimatolla. Lumi oli värjännyt kentän valkeaksi , mikä herätti närää kotijoukkueen lisäksi Marttilasta saapuneissa vieraissa. Liekö matsiin lähdetty hieman takki auki vai mikä, mutta kovin vaikeaa oli tekeminen tänään. Maaleja tehtiin lähes tasatahtiin ja aina kun hiukan näytti kotijoukkue karkaavan, niin jo lähti homma hallusta ja vieraat tulivat peliin mukaan. Maalintekokilpailun voitti kuitenkin nuori kotijoukkue, jonka ehdottomasti paras peluri oli tänään laitapakkina järjettömät kilometrit kerännyt Lasse. Avausmaali merkattiinkin Lasselle , joka vahvalla soolojuoksullaan jätti pakit taakseen ja sijoitti lopulta pallon takanurkkaan. RaiFun toinen maali oli pelin hienoin. Sami laukoi suoraan ilmasta vasurillaan. RaiFun kolmas merkattiin Tinolle ja seuraava olikin oma maali. Matin vahva nousu laidasta ja syöttö keskelle. Pakki ehti ohjata omiin juuri Lassen nenän edestä. Marttila nousi kuitenkin vielä kerran tasoihin.  Tiukassa paikassa esiin nousi Malka, joka teki kaksi seuraavaa ja vei kotijoukkueen taas kahden maalin johtoon.  Lopussa saatiin vielä jännittää kun Murto kavensi kulmapotkusta, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt ja pisteet jäivät Raisioon. Peli oli kyllä järkyttävän huolimatonta tänään. Joskus pisteet saadaan onneksi huonommallakin pelillä. Maanantaina jatketaan kutosta Paimiossa. Tuolloin vastus varmasti pahenee entisestään ja RaiFultakin vaaditaan parempaa peliä pisteisiin.

18.4.  RaiFu3 - TuTo      8-0

A-junioreiden taival kutosdivarisa alkoi kotipeliksi siirretyllä  ottelulla Turun Tovereita vastaan. Kerttulaan vaivautunut yleisö pääsi katselemaan runsasmaalista matsia. Kovin yksipuoliseksi näytös kuitenkin kääntyi. Toverit jaksoivat mukana ensimmäisen vartin, mutta sen jälkeen liikkuvampi kotijoukkue meni menojaan. 

Avausmaalin laukoi Tino. Kärjessä aloittanut Jani tiputti pallon vapaana olleelle Tinolle, joka nosti yli lyhyen turkulaismaalivahdin. Toista maalia saatiin odottaa ihan jakson loppuminuuteille. Lopulta Sami onnistui ja tauolle päästiin kahden maalin johtoon. 

Toinen jakso oli yhä selkeämmin yhteen maaliin pelaamista. Vieraat vaihtoivat myöhästyneen molarin maaliin , mutta peli ei siitä parantunut. Samppa kävi sijoittamassa Lerkin syötöstä 3-0 ja hetkeä myöhemmin Vade tarjoili maalin eteen syötön, josta ei valmentaja Latvaniemikään erehtynyt. Seuraavat maalit merkattiin Hentulle, vaikka toisen taisi tehdä Ronin esityöstä Sami. 

B-junioreista oli tänään lainattu kokoonpanoon neljä peluria, jotka tänään muodostivat yhdessä Jussin kanssa koko alakerran. Topparina lähes koko pelin häärännyt Kalle pääsi lopussa kärkeen ja tekikin heti maalin. Illan viimeisen osuman ja loppunumerot 8-0 viimeisteli Joel Matin loistavasta syötöstä. 

Hieno voitto. Jormikselle nollapeli. Seitsemän eri maalintekijää.Saatiin kierrätettyä ja lepuutettua poikia huomista A2 peliä silmällä pitäen.  Kiitokset auttamaan tulleille B-junnuille. Lauantaina jatketaan kutosessa edelleen kotiottelulla, jossa vastus varmasti kovenee tämäniltaisesta.